Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Πού είναι η ισχυρή Ελλάς

Πάνω από 2.000.000 είναι οι Ελληνες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat! Οι δείκτες, τα στοιχεία και οι διακηρύξεις της προηγούμενης (αλλά και της σημερινής) κυβέρνησης, στελέχη της οποίας εξακολουθούν να πιπιλίζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα των εργολάβων (και των βαρόνων ενημέρωσης) ετέρων τους την ίδια καραμέλα, περί της δήθεν ευημερίας της χώρας μας (βλέποντας και ταυτίζοντας τη δική τους ευημερία, ως ευημερία της χώρας), καταρρίπτονται ως χάρτινοι (ή ...δίδυμοι) πύργοι. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα στη Βουλή που συχνά έχει θέσει το θέμα, αλλά οι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού περί άλλα τυρβάζουν. Και είναι το μόνο κόμμα που προτρέπει τους εργαζόμενους για αγώνες, αν θέλουν την αλλαγή του τοπίου. Γιατί ο ευρωπαϊκός παράδεισος με τα χρυσά κουτάλια παραπέμπει σε κάποιους άλλους παραδείσους με τα κουτάλια και το μέλι που αμφότεροι ανήκουν στο χώρο της μεταφυσικής και ουδεμία σχέση έχουν με τη ζώσα πραγματικότητα.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Αγροχημικά SOS

Χιλιάδες νεκρά πουλιά βρέθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα την προηγούμενη βδομάδα. Αιτία η δηλητηρίασή τους από αγροχημικά, που ανεξέλεγκτα σπέρνουν το θάνατο, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός υπευθύνου (αν υπάρχει αυτό το είδος).

Μαϊμουδισμοί

Τα πιθηκοειδή (κυρίως τα μικρού μεγέθους) είναι πολύ συμπαθή για τις μιμήσεις τους. Αυτό το προνόμιο του συγκεκριμένου είδους της πανίδας προσπαθούν να κλέψουν στελέχη της αντιπολίτευσης, μιμούμενοι τους άτεγκτους και τους υπέρμαχους της διαφάνειας και της αξιοκρατίας... Ε, ρε, γλέντια.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
«Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - Θεωρίες και μέθοδοι»

Από τις εκδόσεις «Χριστοδουλίδη» κυκλοφορεί το παραπάνω βιβλίο, που υπογράφουν οι Σ. Παρασκευόπουλος και Κ. Κορφιάτης, εμπλουτίζοντας τη φτωχή ελληνική βιβλιογραφία σ' ένα τόσο σημαντικό επιστημονικό πεδίο. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι οι ελληνικοί τίτλοι δεν ξεπερνούν τους είκοσι, ενώ οι αγγλόφωνοι είναι πάνω από οχτώ χιλιάδες! Να επισημάνουμε επίσης ότι δεν κυκλοφορεί ούτε ένα μεταφρασμένο βιβλίο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, την ίδια στιγμή που εκπονούνται κάθε χρόνο στα σχολεία περίπου 2.000 Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Αν και μικρό σε όγκο το βιβλίο (180 σελίδες), ας μην ξεχνάμε την οικολογική αρχή «το μικρό είναι όμορφο», έχει πολύ χρήσιμα στοιχεία και κυρίως στο δεύτερο μέρος με το εκπαιδευτικό υλικό που παραθέτει και είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμο στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς που έχουν εμπλακεί (εθελοντικά, ας μην το ξεχνάμε) με την περιβαλλοντική εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ