Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
«Να παραμείνουν δημόσια περιουσία»

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Φορέων και κατοίκων του Δήμου Ελληνικού

Την ανάγκη να παραμείνουν δημόσια περιουσία οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού, να αξιοποιηθούν προς όφελος του ελληνικού λαού οι χώροι του πρώην αεροδρομίου, αλλά και να ανοίξει η παραλία του Αγίου Κοσμά, εξέφρασε η Επιτροπή Αγώνα Φορέων και κατοίκων του Δήμου στην προχτεσινή της συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή, σε ό,τι αφορά τις εγκαταστάσεις τονίζει ότι όλες έγιναν «με χρήματα του ελληνικού λαού και πρέπει να παραμείνουν δημόσια περιουσία, με σωστή συντήρηση, διαχείριση, ελεύθερες στην πρόσβαση από τους πολίτες, με σκοπό την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, του ερασιτεχνικού, σωματειακού και του σχολικού». Επίσης αναφέρει ότι είναι «απαράδεκτο αυτή η περιουσία του ελληνικού λαού να παραχωρηθεί σε ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες, με σκοπό την κερδοσκοπία. Είναι αδιανόητο αυτοί που θησαύρισαν από την κατασκευή των έργων, τώρα να ξαναθησαυρίσουν από τη χρήση τους».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι το «μέγεθος της επένδυσης που έχει γίνει σε αυτές τις εγκαταστάσεις από τον κόπο του ελληνικού λαού και το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τη σωστή αξιοποίησή τους προς όφελος του συλλογικού συμφέροντος, είναι τέτοια που επιβάλλουν να υπάρξει η διάθεση των επιπλέον αναγκαίων πόρων από το ελληνικό Δημόσιο, ώστε αυτή η τεράστια περιουσία να λειτουργήσει στην υπηρεσία του απλού πολίτη, του εργαζόμενου και όχι της κερδοσκοπίας».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των χώρων στο πρώην αεροδρόμιο, υπενθυμίζεται η θέση της Επιτροπής για τη δημιουργία «μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου και ήπιων πολιτιστικών και αθλητικών χρήσεων στο σύνολο του χώρου», ενώ τονίζεται η ανάγκη παραχώρησης ενός κλειστού γυμναστηρίου από τα δύο υπάρχοντα.

Για το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας, αναφέρει ότι πρέπει να παραμείνει ναυταθλητικό και να μη μετατραπεί σε μαρίνα για σκάφη αναψυχής, να μη δομηθεί επιπλέον, να λειτουργήσει ως ελεύθερη ακτή κολύμβησης το τμήμα από το «πτερύγιο του καρχαρία» μέχρι και το πρώην «Πρίβιλετζ» και να απομακρυνθούν άμεσα οι ιδιωτικές επιχειρήσεις από την ακτή.

Η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι πρέπει το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά να επανέλθει στον αρχικό χαρακτήρα που είχε για την ανάπτυξη του μαζικού και στου σχολικού αθλητισμού «που χάθηκε ολοκληρωτικά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων». Παράλληλα, να ανοίξει τις πόρτες στις τοπικές κοινωνίες και να στηριχτεί οικονομικά και οργανωτικά από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να μπορέσει να επιτελέσει το έργο του.

Τέλος, θα επιδιώξει συναντήσεις με φορείς, κόμματα αλλά και θα ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο Ελληνικού να συζητήσει και να επικαιροποιήσει τις σχετικές θέσεις, ενώ θα ενδυναμώσει και τη συνεργασία της με τις διάφορες συντονιστικές επιτροπές του Ελληνικού, αλλά και των γύρω Δήμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ