Σάββατο 29 Απρίλη 2000 - Κυριακή 30 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύγκρουση κολοσσών για την ραδιοτηλεοπτική μετάδοση

Ο φορέας ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί ένα ακόμα πεδίο σύγκρουσης συμφερόντων. Ως γνωστόν, η ΔΟΕ επιθυμεί το συγκεκριμένο πακέτο, ύψους 153 δισ. δρχ. να το πάρει ο Μ. Ρομέρο, πίσω από τον οποίο βρίσκονται αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Σε αυτόν άλλωστε ανατέθηκε και η ραδιοτηλεοπτική μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 στο Σίδνεϊ και των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτυ. Η ελληνική πλευρά δεν έχει «κλείσει» - προς το παρόν - το θέμα, ευνοϊκά για τον Μ. Ρομέρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ευρωπαϊκοί τηλεοπτικοί κολοσσοί πιέζουν - και την ίδια τη ΔΟΕ - για να συμμετάσχουν στο φορέα από κοινού με τον Μ. Ρομέρο. Πρόκειται για μια μεγάλη σύγκρουση μια και τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δίκτυα θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη από τη διανομή της εικόνας σε χιλιάδες τηλεοπτικά κανάλια σε όλο τον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πληροφορίες ήθελαν την ΟΕΟΑ να έχει αποφασίσει από τον περασμένο Νοέμβρη να συστήσει θυγατρική εταιρία για να ανατεθεί απ' ευθείας στον Μ. Ρομέρο. Ομως, η αρχική απόφαση άλλαξε και τελικά πριν από λίγες μέρες προκηρύχτηκε διεθνής διαγωνισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ