Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΕΛΑ
Κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας

Με ένα κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας στιγματίστηκε χτες η δίκη για την υπόθεση του ΕΛΑ. Τα αστυνομικά όργανα είχαν την απαίτηση να κάνουν έρευνα στην τσάντα της Αλ. Ζορμπαλά, συνήγορου του Μ. Κασίμη, επειδή... έβλεπαν στην οθόνη του σχετικού μηχανήματος κάποιο ύποπτο αντικείμενο. Μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής δήλωσε στο δικαστήριο ότι το μηχάνημα έδειξε κάποια συμπαγή μεταλλική μάζα στην τσάντα της συνηγόρου!

Τελικά, η Αλ. Ζορμπαλά άφησε την τσάντα της στον προθάλαμο του Κορυδαλλού, αρνούμενη για λόγους ευθιξίας να υποβληθεί σε έρευνα, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου Ελ. Μπρίλη δεν πήρε θέση για το θέμα. Σχολιάζοντας το περιστατικό η συνήγορος Αλ. Ζορμπαλά κατήγγειλε τέτοιες μεθοδεύσεις, να αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι οι συνήγοροι υπεράσπισης και υπενθύμισε ότι η γνωστή μάρτυς Σ. Κυριακίδου έφτανε μέχρι το χώρο του δικαστηρίου με αυτοκίνητο της Ασφάλειας, χωρίς να υποβάλλεται σε σχετικό έλεγχο.

Χτες, ολοκλήρωσε την αγόρευσή του ο συνήγορος του Αγ. Κανά, Αλ. Κούγιας, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος των κατηγορουμένων και πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνταχθεί μια καταδικαστική απόφαση. Ο έτερος συνήγορος Μ. Καλογήρου είπε ότι σ' αυτή τη δίκη έγιναν πολλές παραβιάσεις και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων στη διάρκεια της δίκης με το βούλευμα για τη δεύτερη δίκη που θα επακολουθήσει, καθώς και με τη βράβευση αστυνομικών που συμμετείχαν στη σύλληψη των κατηγορουμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ