Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μια μπόρα «βύθισε» την πόλη!

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να μη δείξουν καμία ανοχή στις γαλαζοπράσινες πολιτικές, που δημιουργούν πλήθος προβλημάτων στη λαϊκή οικογένεια

Μια μπόρα μιας ώρας το βράδυ της Παρασκευής, ήταν αρκετή για να φέρει και πάλι στο προσκήνιο την τεράστια έλλειψη υποδομών στη Θεσσαλονίκη, που συντέλεσε καθοριστικά στο να πλημμυρίσει η μισή πόλη, αλλά και να επαναφέρει την ανυπαρξία ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού να συμβάλλει στην άμεση λύση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν. Σπίτια, καταστήματα και δρόμοι πλημμύρισαν, περιοχές έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο, σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας...

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των γύρω Δήμων μέσα σε διάστημα λίγων ημερών κινδύνεψαν μια φορά από τη λειψυδρία εξαιτίας της βλάβης στον αγωγό ύδρευσης από την Αραβησσό και μια από τις πλημμύρες, επειδή δεν καθαρίστηκαν τα φρεάτια των όμβριων υδάτων. Στην πραγματικότητα, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων που εφάρμοσαν και συνεχίζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και της αδιαφορίας των εκπροσώπων τους στην Αυτοδιοίκηση.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να μη δείξουν καμία ανοχή στις γαλαζοπράσινες πολιτικές που δημιουργούν πλήθος προβλημάτων στη λαϊκή οικογένεια. «Να διεκδικήσουν μαζικά, συντονισμένα, σε ένα κοινό μέτωπο, τα δικαιώματά τους για μια ζωή ανθρώπινη, σε μια πόλη, σε μια περιοχή που οι υποδομές τους θα εξυπηρετούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

Μπαλάκι οι ευθύνες

Τρεις μέρες μετά την καταστροφική καταιγίδα που έπληξε τη Θεσσαλονίκη κι ακόμα αναζητείται ο αρμόδιος φορέας για τον καθαρισμό των φρεατίων, κάπου ανάμεσα στο ΥΠΕΧΩΔΕ, την Εταιρεία Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), τη Νομαρχία και το Δήμο.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε δηλώνει ότι μόνη υπεύθυνη για τον πλημμελή καθαρισμό των φρεατίων είναι η ΕΥΑΘ. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ απαντά ότι η ευθύνη έχει περιέλθει στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων (ΕΥΔΕ) του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ομως, η ΕΥΔΕ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτήν την αρμοδιότητα που της ανατέθηκε, γιατί ούτε χρήματα έχει, ούτε υποδομές ούτε και προσωπικό. Και σημείωνε πως ο καθαρισμός των φρεατίων θα αποτελέσει αρμοδιότητα της ΕΥΑΘ μόνο αν υπογραφεί η περιβόητη σύμβαση με το ΥΠΕΧΩΔΕ (κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα).

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την πλευρά του λέει ότι δε φέρει καμία ευθύνη για τις πλημμύρες, καθώς δουλιά του είναι να καθαρίζει τα φρεάτια μόνο επιφανειακά. Ετσι, 30.000 φρεάτια στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης είναι άγνωστο αν ποτέ καθαρίστηκαν τα τρία τελευταία χρόνια. Και φτάσαμε τώρα να παλεύουμε να καθαρίσουμε το Θερμαϊκό από τα χιλιάδες ψόφια τρωκτικά που βγήκαν στην επιφάνεια από τους αγωγούς και παρασύρθηκαν στη θάλασσα.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά τονίζει ότι η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΥΘ κλπ) μόνο τέτοιες συνέπειες μπορεί να έχει για το λαό και τους εργαζόμενους της πόλης», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους, το λαό της πόλης και του νομού να διεκδικήσουν λύσεις στα άμεσα και οξυμένα προβλήματά τους συμμετέχοντας μαζικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΚΚΕ στις 9 Οκτώβρη στην Αθήνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κερδοφορία σκοπός της ιδιωτικοποίησης(2009-08-11 00:00:00.0)
Κίνδυνος πλημμύρας στην Αθήνα(2007-10-11 00:00:00.0)
Αμεση ανάγκη η κατασκευή έργων(2005-06-08 00:00:00.0)
Επιτακτική ανάγκη η προστασία των κατοίκων(2004-11-18 00:00:00.0)
«Ανοχύρωτη» στα καιρικά φαινόμενα(2004-10-15 00:00:00.0)
Μερεμέτια στους δρόμους για την πασχαλινή έξοδο(1999-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ