Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο αυταρχισμός δεν κρύβει τις επικίνδυνες ελλείψεις

Το ΠεΣΥΠ Βορείου Αιγαίου εγκαλεί γιατρό του Πανικάριου Νοσοκομείου για πειθαρχικό παράπτωμα γιατί... χάλασε το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ!

Τον αυταρχισμό και τις διώξεις χρησιμοποιούν η διοίκηση του Πανικάριου Νοσοκομείου, το ΠεΣΥΠ Βορείου Αιγαίου και το υπουργείο Υγείας, επιχειρώντας να χρεώσουν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στους άλλους εργαζόμενους τις δικές τους ευθύνες για την άθλια κατάσταση των υπηρεσιών Υγείας στην Ικαρία και τους Φούρνους.

Στις 8.9.2004 ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που πήγε στην Ικαρία προκειμένου να παραλάβει τραυματία, παρουσίασε βλάβη κατά την απογείωση, με αποτέλεσμα η τραυματίας να διακομιστεί στην Αθήνα 10 ώρες μετά το ατύχημα με ελικόπτερο του στρατού! Την ημέρα που έγινε το περιστατικό δεν ήταν στο νοσοκομείο ο μοναδικός αναισθησιολόγος και έτσι οι γιατροί που βρίσκονταν στο νοσοκομείο διασωλήνωσαν με επιτυχία την ασθενή, έως ότου γίνει η μεταφορά της. Η διοίκηση όμως του ΠεΣΥΠ Βορείου Αιγαίου εγκαλεί το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, για πειθαρχικό παράπτωμα, επειδή δεν ειδοποίησε το ΠεΣΥΠ για τη βλάβη που παρουσίασε το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα τη δυσφήμιση της υπηρεσίας!

Τη νέα δίωξη γιατρού της Ικαρίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία σε Ικαρία και Φούρνους. «Κάθε φορά που η ασκούμενη πολιτική για την Υγεία θέλει να περικόψει, να υποβαθμίσει, να μην αποδώσει παροχές, καταφεύγει στον αυταρχισμό», τονίζει η Επιτροπή. Και επισημαίνει ότι στο Πανικάριο δεν υπάρχει πια παιδίατρος, δεν υπάρχει χειρούργος και ο αναισθησιολόγος όταν απουσιάζει δεν αντικαθίσταται, ενώ ο ακτινολόγος φεύγει σύντομα. Οι αεροδιακομιδές, εξαιτίας αυτών των ελλείψεων, γίνονται με όρους εγκληματικής αδιαφορίας.

Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: οι υπεύθυνοι για την ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ και των μονάδων Υγείας των νησιών μας, να μένουν πολιτικά και ηθικά ανέγγιχτοι, για να συνεχίζουν απερίσπαστοι το έργο της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας και οι γιατροί αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου να στήνονται στον τοίχο», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου. «Μήπως, εκτός των άλλων, προσπαθούν να απογυμνώσουν επιστημονικά τους γιατρούς, ταλαιπωρώντας τους με διοικητικά και πειθαρχικά μέτρα, ώστε να μη διεκδικούν το καλύτερο για τους ασθενείς; Από πότε ανέλαβε το ΠεΣΥΠ να είναι αρμόδιο για τις διακομιδές του ΕΚΑΒ; Μήπως σε λίγο καιρό βρεθούμε μπροστά στο φαινόμενο απόφαση για διακομιδές να παίρνει ο πρόεδρος του ΠεΣΥΠ και όχι ο γιατρός;», συνεχίζει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ