Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΝΔ θα εφαρμόσει τον αντιδασικό νόμο του ΠΑΣΟΚ

Κανονικά και με το νόμο... θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ τον αντιδασικό νόμο που ψήφισε πέρσι τον Δεκέμβρη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ενα νόμο που παραδίδει τα δάση της χώρας στις κάθε λογής κερδοσκοπικές ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου. Πέρσι, η ΝΔ στην... εκδοχή της αντιπολίτευσης είχε καταψηφίσει τον συγκεκριμένο νόμο στη Βουλή, πλην της περιβόητης τροπολογίας για το «πάγωμα» των προστίμων στα αυθαίρετα. Τώρα, οι μάσκες πέφτουν. Χτες, ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα εφαρμόσει το συγκεκριμένο δασικό νόμο. Τον νόμο που αποτελεί ένα αντιδασικό έκτρωμα.

Τις προηγούμενες μέρες υπήρχε μια φημολογία πως θα υπάρξουν αλλαγές στη δασική νομοθεσία και ειδικότερα στον τελευταίο δασικό νόμο. Ομως αμέσως μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής χτες, ο Σ. Τσιτουρίδης δήλωσε: «Για να απαντήσω και σε ένα θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη δασική νομοθεσία, θέλω να πω ότι, δεν τίθεται θέμα αλλαγής της υπάρχουσας νομοθεσίας. Η δασική νομοθεσία εδράζεται σε έναν πρόσφατο νόμο, ο νόμος αυτός εφαρμόζεται και ήδη έχουμε καταγράψει στο διάστημα της νέας διακυβέρνησης τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει από την εφαρμογή του. Προχωρούμε πολύ σύντομα στη λήψη των αναγκαίων διευθετήσεων σε διοικητικό επίπεδο για την εύρυθμη εφαρμογή του νόμου αυτού».

Αυτή η δήλωση αποκαλύπτει την υποκρισία της ΝΔ, η οποία πέρσι προχωρούσε σε καταγγελτικές δηλώσεις κατά της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τώρα υλοποιεί τα πεπραγμένα των προκατόχων της. Πάντως, αξίζει τον κόπο να διαβάσει κανείς δύο αποσπάσματα από περσινές δηλώσεις του υπευθύνου Γεωργίας της ΝΔ Ευ. Μπασιάκου. Το ένα περιέχεται σε δήλωσή του στις 26/9/2003: «Το βέβαιο είναι ότι το νομοσχέδιο, χωρίς επιστημονική επεξεργασία, χωρίς διάλογο με οποιοδήποτε φορέα, χωρίς ενιαίες συστηματικές ολοκληρωμένες και σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή, ρυθμίσεις επιδιώκει αποκλειστικές προεκλογικές ψηφοθηρικές σκοπιμότητες». Το άλλο περιέχεται σε δήλωσή του στις 13/11/2003: «Στο νομοσχέδιο διαπιστώνονται προχειρότητα και αυθαιρεσίες όπως στον ορισμό του δάσους, που όχι μόνο δεν είναι επιστημονικός, αλλά πιθανόν να προσκρούει στο Σύνταγμα και στην κοινοτική νομοθεσία». Τώρα, για την κυβέρνηση της ΝΔ προέχει η εύρυθμη εφαρμογή του συγκεκριμένου αντιδασικού νόμου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ