Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ»
Υποκριτικοί εορτασμοί

Χωρίς εισιτήριο θα λειτουργήσουν σήμερα μέχρι τις 5 το απόγευμα οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας (λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, μετρό) και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, επ' ευκαιρία της «Πανευρωπαϊκής Μέρας χωρίς Αυτοκίνητο».

Αυτή είναι και η μοναδική επίσημη εκδήλωση που γίνεται στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού - υποκριτικού, έτσι κι αλλιώς, αφού μια μέρα χωρίς ΙΧ αυτοκίνητο δεν είναι ικανή να ανατρέψει την πολιτική που όλο το χρόνο ευνοεί και εδραιώνει τη χρήση του. Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια στις 22 Σεπτέμβρη κατά την Ευρωπαϊκή Μέρα «Στην Πόλη Χωρίς το Αυτοκίνητό μου» επιβάλλονταν περιορισμοί στην κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων, κάτι που δεν έγινε φέτος επειδή, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ, «ειδικά κατά τη φετινή χρονική συγκυρία της διοργάνωσης των Παραολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, τέτοιου είδους απαγορεύσεις θα έθεταν αδικαιολόγητα εμπόδια στην κυκλοφορία αθλητών, θεατών και επισκεπτών».

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Μιχ. Λιάπης, η δωρεάν μετακίνηση σήμερα με τις συγκοινωνίες, με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Μέρα χωρίς αυτοκίνητο, είναι ένα κίνητρο το οποίο έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα για να αρχίζουν να εμπιστεύονται οι συμπολίτες μας τις δημόσιες συγκοινωνίες».

Οι συνεργαζόμενες κινήσεις πεζών και ποδηλατών, με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλών, ζητούν να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο η Πανευρωπαϊκή Μέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, να επεκταθεί σε «Εβδομάδα Χωρίς Αυτοκίνητο» και να καθιερωθεί μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο το μήνα. Οι εν λόγω κινήσεις διοργανώνουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σήμερα το απόγευμα στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ