Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Δεν υπήρχε έλλειμμα»

«Η προηγούμενη διοίκηση του ΕΚΕΒΙ κατά την τετραετή θητεία της δε δημιούργησε ποτέ ούτε το ελάχιστο έλλειμμα» σημειώνει η προηγούμενη διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου σε εκτενή ανακοίνωσή της, με την οποία απαντά στις επικρίσεις της σημερινής διοίκησης για «υπέρογκα ελλείμματα», «φαγοπότια» και «φαραωνικού τύπου εκδηλώσεις».

Στην ανακοίνωση την οποία υπογράφουν τα μέλη του πρώην ΔΣ του ΕΚΕΒΙ, μεταξύ αυτών η τέως πρόεδρός του, Ρένα Σταυρίδη -Πατρικίου και ο τέως διευθυντής, Χ. Λάζος, σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι αυτό που ο σημερινός πρόεδρος του Κέντρου, Δ. Νόλλας ονόμασε ως «ελλείμματα», «προέκυψαν από δράσεις για τις οποίες το ΥΠΠΟ δεν κατέβαλε εγκαίρως τις εγκεκριμένες πιστώσεις». Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, μέχρι και τη μέρα που παραιτήθηκαν (11 Μάρτη 2004) αυτές οι υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 500 χιλιάδες ευρώ, ενώ είχαν προϋπολογιστεί 700 χιλιάδες ευρώ για την παρουσία της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας σε διεθνείς εκθέσεις. «Για το συνολικό ποσό (1,2 εκατομμύρια ευρώ) υπήρχε γραπτή δήλωση του Υπουργού Πολιτισμού ότι θα καταβληθεί στο ΕΚΕΒΙ ως πρόσθετη χρηματοδότηση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2004».

Εμείς να σημειώσουμε πάντως πως ανεξάρτητα από τους όρους που χρησιμοποιεί κάθε πλευρά και το πώς «βαφτίζει» τα οικονομικά του ΕΚΕΒΙ, αυτό που προκύπτει είναι ότι το Κέντρο προφανώς εξακολουθεί να είναι χρεωμένο. Ως εκ τούτου, οι ευθύνες της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης για την κατάσταση στον μοναδικό κρατικό φορέα προώθησης του βιβλίου είναι προφανείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ