Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επαναλήψεις και νέα έργα

«Το παράξενο ζευγάρι» στο θέατρο «Κατερίνα Βασιλάκου»
«Το παράξενο ζευγάρι» στο θέατρο «Κατερίνα Βασιλάκου»
Στο θέατρο «Φούρνος» μέχρι τις 31/10 ο θίασος «Σπασμένη καρέκλα» θα παρουσιάζει το έργο του Θοδωρή Τσαπακίδη «Επιχείρηση Χαλιμά», το οποίο έχει θέμα την αμερικανο-αγγλική εισβολή στο Ιράκ. Η σκηνοθεσία είναι του συγγραφέα. Τα κοστούμια του Β. Μπαρμπαρίγου, οι φωτισμοί του Τ. Παλαιωρούτα, η μουσική του Ν. Ψαριανού. Παίζουν: Μπ. Καλαντζής, Δ. Σαραφίδου, Μ. Πίγκου, Α. Αβραάμ, κ.ά.

Από σήμερα, για δεύτερο χειμώνα, στο θέατρο «Αθηνών» επαναλαμβάνεται το έργο του Θοδωρή Αθερίδη «...από έρωτα». Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια Γ. Κιμούλη, σκηνικά Μ. Παντελιδάκη, κοστούμια Κ. Κοντού, μουσική τραγουδιού Γ. Ανδρέου, φωτισμοί Ε. Ντεκώ, κινησιολογία Κ. Κοσμίδη. Παίζουν: Θ. Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Αλίνα Κοτσοβούλου.

Στο θέατρο «Κατερίνα Βασιλάκου», από τις 15/10 το «Θέατρο Διαδρομή» θα επαναλάβει την περσινή του επιτυχία. Την πικρόγλυκη κωμωδία του Νιλ Σάιμον «Το παράξενο ζευγάρι», που αναφέρεται στη μοναξιά των χωρισμένων ανδρών και ανεβάστηκε σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου, σκηνικά-κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ. Παίζουν οι: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Μίμης Χρυσομάλλης, Γιάννης Θωμάς, Ειρήνη Κονίδου, κ.ά.

Στο «Ιλίσια-Βολανάκης» από τις 15/10 θα επαναληφθεί το έργο του Ε. Ε. Σμιτ «Οσκαρ», σε μετάφραση Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Η παράσταση αυτής της πικρότατης, δραματικής «κωμωδίας», με θέμα την ανάγκη παρηγοριάς και ανακούφισης των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, ήταν μια διπλή επιτυχία -σκηνοθετική και υποκριτική - του Δ. Λιγνάδη, με εξαιρετική συμπαίκτριά του την Τζένη Ρουσσέα.

Το θέατρο «Τζένη Καρέζη» από τις 15/10 θα παρουσιάζει το άπαιχτο έργο του Τένεσι Ουίλιαμς «Ο τελευταίος επισκέπτης», σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, σκηνικά Μανώλη Παντελιδάκη, κοστούμια Κώστα Βελινόπουλου, φωτισμούς Φίλιππου Κουτσαφτή, μουσική επιμέλεια Δημήτρη Ιατρόπουλου. Παίζουν: Αντιγόνη Βαλάκου, Νένα Μεντή, Ερση Μαλικένζου, Στράτος Τζώρτζογλου. Το έργο, το οποίο ο συγγραφέας του το χαρακτήρισε «κωμικόδραμα» και το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τίτλο «Μπουμ», παρουσιάζει μια δύστροπη, ηλικιωμένη «ντίβα» του θεάτρου, απομονωμένη σε μια βίλα της στη Ν. Ιταλία, με συντροφιά τη γραμματέα της να γράφει τα «απομνημονεύματά» της. Ξαφνικά στη ζωή της παρουσιάζεται ένας νέος ποιητής, πρώην ζιγκολό, ο οποίος ως «άγγελος» του θανάτου θα καθορίσει τη «μοίρα» της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ