Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Επικίνδυνος» και νεκρός...

Εξακολουθεί να θεωρείται «επικίνδυνος» για τις ΗΠΑ ο Τζον Λένον, δεκαετίες μετά τη δολοφονία του. Ετσι, το FBI, μετά από σχετική δικαστική εντολή, θα δώσει στη δημοσιότητα τα υπόλοιπα αρχεία για το πλέον πολιτικοποιημένο μέλος των «Μπιτλς».

Οι δικαστές μπήκαν στη «μέση», επειδή το FBI θεωρεί ότι η δημοσιοποίηση των τελευταίων 10 σελίδων των πληροφοριών που αφορούν στον Τζον Λένον «θα βλάψει την εθνική ασφάλεια», γιατί τις πληροφορίες τις παρείχε πηγή Ασφαλείας ξένης χώρας που δεν κατονομάζεται. Ο δικαστής, αποφάσισε ότι τα αρχεία πρέπει να δημοσιοποιηθούν σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο.

Τελευταία φορά, που άνοιξε ο φάκελος του δολοφονημένου πρώην «Σκαθαριού», ήταν το 1997. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονταν πληροφορίες για δωρεές του Λένον σε μια οργάνωση που σκόπευε να πραγματοποιήσει διαδήλωση το 1972 στη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Επίσης, αποκαλύπτεται ότι το 1971 και το 1972, η αστυνομία της Ν. Υόρκης και το FBI επιδίωκαν, αλλά δεν κατόρθωσαν, να συλλάβουν τον Λένον με την κατηγορία της «χρήσης ναρκωτικών». Μερικά χρόνια αργότερα ο Λένον έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός ...«τρελού».

Να σημειωθεί ακόμα ότι ο δολοφόνος του Λένον, Μαρκ Τσάπμαν, παραμένει στη φυλακή, μετά την απόρριψη της τρίτης κατά σειρά αίτησης για αποφυλάκισή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ