Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Απλήρωτοι με ευθύνη της κυβέρνησης

Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή του υπολοίπου της επιδότησης καταγγέλλει το ΚΚΕ με Ερώτηση στη Βουλή

Αγανακτισμένοι, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην καταβολή του υπολοίπου της επιδότησης στα καπνά που παρέδωσαν, είναι οι καπνοπαραγωγοί των περιοχών Πλατάνου και Ριζώματος Ν. Τρικάλων και Ελασσόνας Ν. Λάρισας. Το θέμα αυτό έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Πατάκης και ΝίκοςΓκατζής, ζητώντας από τον υπουργό Γεωργίας την άμεση καταβολή των χρημάτων στους παραγωγούς.

Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, ενώ η πρώτη δόση της επιδότησης για την παραγωγή του 1999 - και συγκεκριμένα το 70% της επιδότησης - είχε δοθεί στους καπνοπαραγωγούς πριν τα Χριστούγεννα, μέχρι σήμερα και παρότι έχουν πουλήσει τα καπνά τους δεν έχουν πάρει ακόμα το υπόλοιπο ποσό της επιδότησης που τους αντιστοιχεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο μέσος όρος του ποσού που αντιστοιχεί σε κάθε παραγωγό ανέρχεται στις 700.000 έως 1.000.000 δρχ. Ενώ, όμως, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες (σύνταξη των καταστάσεων και αποστολή στον Οργανισμό Καπνού), όπως τονίζεται στην Ερώτηση, τα χρήματα δεν έχουν σταλεί ακόμη από τη ΔΙΔΑΓΕΠ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να δοθεί άμεσα το υπόλοιπο της επιδότησης στους καπνοπαραγωγούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ