Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Εν αναμονή για τα δίκτυα πόλης

Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να ξεκαθαριστεί η πορεία του πολυθρύλητου διαγωνισμού για τα δίκτυα πόλης φυσικού αερίου, αφού πρόκειται να ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές των τεσσάρων ξένων εταιριών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη σύσταση των τριών Εταιριών Παροχής Αερίου στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη θεσσαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές των εταιριών είναι αρκετά χαμηλές, ωστόσο όμως, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τίποτα δεν την εμποδίζει να προχωρήσει το διαγωνισμό, ακόμα και με σημαντικές περικοπές στο έργο σε σύγκριση με τον αρχικό σχεδιασμό βάσει του οποίου προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός ανάθεσης.

Ηδη από την αρχική προκήρυξη έχουν γίνει σημαντικές υποχωρήσεις, στην έκταση του έργου, ενώ τώρα η μεγαλύτερη πίεση ασκείται στους τομείς επιδότησης της τιμής του φυσικού αερίου. Για την ΕΠΑ Αττικής έχουν καταθέσει προσφορά η γαλλική Gaz de France και η ιταλική Italgas, για την ΕΠΑ Θεσσαλίας η Italgas, επίσης ιταλική SEABO και η σλοβακική SPP, και για την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, η Italgas, η SEABO και η SPP.

Αν και για την ΕΠΑ Αττικής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες της Ευρώπης, εντούτοις θεωρείται πιθανή η αποχώρησή τους εάν το ελληνικό δημόσιο δεν υποκύψει στους εκβιασμούς τους για την παραχώρηση περισσοτέρων προνομίων, μιας και η «επένδυση» στην περιοχή της Αττικής χαρακτηρίζεται ως... αντιοικονομική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ