Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ζητούν εξυγίανση του κλάδου από τα κυκλώματα

Ανακοίνωση - καταγγελία της Ενωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης «Ο Αγιος Χριστόφορος»

Στα κυκλώματα που λυμαίνονται τον κλάδο εμπορίας και διακίνησης υγρών καυσίμων, αποδίδουν οι βενζινοπώλες Θεσσαλονίκης, τη βομβιστική ενέργεια που σημειώθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα στα γραφεία της Ομοσπονδίας τους στην Αθήνα, καθώς και στο πρατήριο του προέδρου της Ομοσπονδίας τους. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της Ενωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης Περιοχής «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ», που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.

Στην ανακοίνωσή της η Ενωση, μεταξύ άλλων:

  • Τονίζει πως «το εγκληματικό ποιόν των κυκλωμάτων που έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος των βενζινοπωλών στον αγώνα για τη λύση των προβλημάτων του, λύση που ταυτίζεται με την εξυγίανση της διακίνησης και εμπορίας των υγρών καυσίμων, αποκαλύπτουν οι πρόσφατοι τρομοκρατικοί εμπρησμοί που επιχειρήθηκαν κατά των γραφείων της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και της Ενωσης Νομού Αττικής τη Μεγάλη Τετάρτη και κατά του πρατηρίου του προέδρου της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Μακριβέλιου, τη Μεγάλη Πέμπτη».
  • Καταγγέλλει ότι με ανώνυμες τηλεφωνικές και γραπτές απειλές κατά του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας και προέδρου της Ενωσης Θεσσαλονίκης, Γιώργου Ηλιάδη, και του προέδρου της Ενωσης Αττικής, Κυριάκου Καρτάνου, επιχείρησαν ορισμένοι να τρομοκρατήσουν τον κλάδο.

Η Ενωση καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κινήσουν αμέσως τις διαδικασίες για τη «σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών των εμπρηστικών ενεργειών, για να χτυπηθούν αποφασιστικά τα κυκλώματα του λαθρεμπορίου που ζημιώνουν με εκατοντάδες δισ. την εθνική οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ