Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Κάλεσμα ταξικής πάλης

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο στις 21 Οκτώβρη

Να διεκδικήσουν μέσα από την κλιμάκωση του αγώνα τους αιτήματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες τους, βάζοντας στο περιθώριο τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, καλεί με ανακοίνωσή της η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ) τους εργαζόμενους στο δημόσιο, ενόψει της 24ωρης απεργίας στις 21 Οκτώβρη. Ακόμα η ΤΑΔΗΣΥ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν την ημέρα της απεργίας στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Ομονοίας και ώρα 10 το πρωί.

Η ΝΔ συνεχίζει απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει η ΤΑΔΗΣΥ, επικαλούμενη άδεια ταμεία, δημόσια χρέος κ.ά. Ολα αυτά, δηλαδή, που είναι το αποτέλεσμα των χαριστικών νομοθετικών πράξεων προς το κεφάλαιο, που ψήφισαν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, χάριν της διαβόητης ανταγωνιστικότητας, της υπερκερδοφορίας του κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή, ετοιμάζει νέα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα. Με τον προϋπολογισμό του 2005 διαιωνίζει τη λιτότητα σε βάρος των εργαζομένων, μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες, αυξάνει τους έμμεσους φόρους και δίνει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ) για άλλη μια φορά προχωρά στη γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής. Θέτει ως πλαίσιο για την απεργία ένα γενικόλογο θεσμό μισθολογίου και δε διεκδικεί άμεσα οικονομικά αιτήματα.

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να βάλουν στο περιθώριο αυτές τις πλειοψηφίες, να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ και να οργανώσουν διαρκείς ταξικούς αγώνες απαιτώντας: 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό, σύνταξη το 80% του τελευταίου μισθού, άμεση απόδοση των αναδρομικών του οικογενειακού επιδόματος που αυθαίρετα περικόπηκε από το 1984 μέχρι το 1997, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ