Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Καταργεί την πενθήμερη εργασία

Απόφαση «σπασίματος» του πενθήμερου στις υπηρεσίες καθαριότητας και ύδρευσης και καθιέρωση έξι ημερών εργασίας για πέντε μήνες το χρόνο πήρε το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαρκόπουλο, την οποία ενέκρινε ο περιφερειάρχης Αττικής Χαρ. Μανιάτης χωρίς καμιά αιτιολογία.

Οπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοινοτικών Υπαλλήλων Αττικής, Β. Πετρόπουλος, ο κοινοτάρχης Ευστ. Θωμάς με έγγραφό του στις 28/9/2004 γνωστοποίησε ότι το ωράριο εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας και ύδρευσης καθορίζεται ως εξής: Από το Μάη μέχρι και το Σεπτέμβρη κάθε έτους θα εφαρμόζεται εξαήμερη εργασία. Από τον Οκτώβρη μέχρι και τον Απρίλη κάθε χρόνου θα εφαρμόζεται πενθήμερη εργασία.

Σημειώνεται ότι ο κοινοτάρχης είχε ήδη από το περασμένο καλοκαίρι επιβάλει την εξαήμερη εργασία, χωρίς ακόμα να υπάρχει απόφαση. Ομως, είχε υποσχεθεί στους εργαζόμενους ότι αν θα δούλευαν το Σάββατο θα τους έδινε ρεπό τη Δευτέρα. Βέβαια, ούτε ρεπό τους έδωσε ούτε αποδέχεται ότι έδωσε τέτοια υπόσχεση. Στο προαναφερόμενο έγγραφο ισχυρίζεται ότι η απόφαση που βγήκε στα τέλη του Σεπτέμβρη έχει αναδρομική ισχύ (!) και επομένως «δε δικαιούστε ρεπό ή χρήματα που δουλέψατε τα Σάββατα της χρονικής περιόδου από 20/6/2004 μέχρι 30/9/2004».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ