Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πίσω απ' την κάμερα...

Με αποπροσανατολιστικές, ρατσιστικού ύφους, παραφωνίες ολοκληρώθηκε την Κυριακή, η κλήρωση των σπιτιών του Ολυμπιακού Χωριού. Οι μετρημένοι στα δάχτυλα, δήθεν «αγανακτισμένοι»... δικαιούχοι, που φώναζαν γιατί οικονομικοί μετανάστες συμμετείχαν στις κληρώσεις και ελάχιστοι πήραν σπίτι, αποτέλεσε - και τροφοδοτήθηκε μάλιστα - κεντρικό θέμα των τηλεοπτικών καναλιών και των ενημερωτικών πρωινών τους εκπομπών, το Σαββατοκύριακο.

Βεβαίως το πρόβλημα - και αυτό το γνωρίζουν οι αρμόδιοι - δεν είναι οι αλλοδαποί εργαζόμενοι, οι οποίοι πλήρωσαν κανονικά τις εισφορές τους στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, όπως και οι υπόλοιποι δικαιούχοι, ούτε είχαν καμιά αυταπάτη ότι θα λυνόταν το τεράστιο πρόβλημα της εργατικής στέγης με τα ελάχιστα σπίτια που κληρώθηκαν σε οικονομικούς μετανάστες.

Αυτό που επιδιώχτηκε από τους κυβερνώντες όσο και τους αντιπολιτευόμενους ήταν να αποπροσανατολιστούν, για ακόμα μια φορά, οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός. Να κρύψουν ότι, προς εξυπηρέτηση των πολυεθνικών των Ολυμπιακών Αγώνων, δαπανήθηκαν 135 περίπου δισεκατομμύρια δραχμές για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού, με τις εισφορές των εργαζομένων, ενώ θα μπορούσαν να φτιαχτούν χιλιάδες κατοικίες!

Για να κρύψουν ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση όπως και η σημερινή χωρίς να δίνουν δεκάρα τσακιστή στον ΟΕΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό, διαφημίζουν το έργο του, ως έργο τους, για να υφαρπάξουν ψήφους.

Για να κρύψουν ότι οι δικαιούχοι που κληρώθηκαν, καλούνται να πληρώσουν σχεδόν σε διπλάσια τιμή (850 ευρώ) το τετραγωνικό μέτρο στο Ολυμπιακό Χωριό από το μέσο κόστος που κατασκευάζει σήμερα ο ΟΕΚ τις υπόλοιπες εργατικές κατοικίες (περίπου 450 ευρώ). Το δικαίωμα στη φτηνή εργατική κατοικία δεν το στερούν οι μετανάστες, αλλά τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και η πολιτική των κυβερνήσεων. Γι' αυτό το δικαίωμα πρέπει να παλέψουν μαζί όλοι οι εργάτες. Ελληνες και μετανάστες.


Γ.Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ