Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ακόμα πιο δυνατά στους αγώνες

Στις 24 Οκτώβρη η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου

Να δυναμώσουν το Συνδικάτο και την πάλη τους καλεί με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας τους εργαζόμενους του κλάδου ενόψει της Γενικής τους Συνέλευση στις 24 Οκτώβρη, στις 8.30 το πρωί, στο θέατρο Περοκέ αλλά και της Πανελλαδικής απεργίας στις 10 Νοέμβρη που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

«Σήμερα περισσότερο από χτες χρειαζόμαστε συνδικάτο ταξικό, δυνατό, ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ταξικής πάλης, για να αναμετρηθούμε με την επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που βάζουν στο στόχαστρο εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις», επισημαίνει το Συνδικάτο και προτρέπει τους οικοδόμους να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε δράση και ο καθένας να πάρει θέση μάχης και να συμβάλει στην ανάπτυξη του αγώνα.

Τα χρόνια που πέρασαν, σημειώνει στη συνέχεια το Συνδικάτο, συνοδεύτηκαν από υψηλή ανάπτυξη και τεράστιος πλούτος συσσωρεύτηκε. Τι κέρδισαν όμως οι εργάτες; Οι οικοδόμοι δουλεύοντας στο Ολυμπιακό Χωριό σε συνθήκες βάρβαρης εντατικοποίησης άφησαν πίσω τους 5 νεκρούς και δεκάδες σακατεμένους. Την ίδια στιγμή οι εταιρίες θησαύρισαν παίρνοντας και από πάνω 7 δισ. δραχμές μόνο για πανωπροίκια. Οι εργάτες έφτυσαν αίμα για να γίνουν η Αττική Οδός και η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, γεμίζοντας τα σεντούκια των εταιριών. Την ίδια στιγμή και ενώ πληρώθηκαν αδρά με χρήματα των εργαζομένων, έχουν γίνει απροσπέλαστα για τους ίδιους. Είναι τα λεγόμενα συγχρηματοδοτούμενα έργα, που τα πληρώνουμε μια φορά στην κατασκευή και στη συνέχεια για όλη μας τη ζωή. Το ίδιο συμβαίνει με τα Ολυμπιακά έργα, που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τα παραχωρήσει όσο όσο στους κεφαλαιοκράτες. Την ίδια στιγμή τα παιδιά της εργατικής τάξης δεν έχουν καμία δυνατότητα άθλησης.

Δώσαμε πολλές και σκληρές μάχες, υπογραμμίζει καταλήγοντας το Συνδικάτο, σήμερα με τη συμβολή όλων μας μπορούμε και πρέπει να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά. Δεν υπάρχουν ούτε αυτόματες και πολύ περισσότερο μαγικές λύσεις. Εμείς διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις, εμείς δημιουργούμε τα εργαλεία μας. Γι' αυτό, χρειάζεται ακόμα πιο δυνατό, μαζικό, ταξικό συνδικάτο. Ενότητα των Ελλήνων και αλλοδαπών εργατών σε ταξική βάση. Συντονισμό της πάλης με άλλους εργαζόμενους και ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ. Αποδυνάμωση των συμβιβασμένων πλειοψηφιών κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού. Ανάπτυξη της δράσης για απόκρουση της επίθεσης και διεύρυνση των δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ