Τρίτη 12 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Απλήρωτοι και με ορατό τον κίνδυνο της απόλυσης ζουν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο έργο του Περιφερειακού δρόμου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου που έχει αναλάβει ο μεγαλοεργολάβος Μπαλάφας. Το θέμα φέρνει με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής.

Οπως καταγγέλλει ο βουλευτής στην Επίκαιρη Ερώτησή του, «μέχρι σήμερα παρότι έχουν δοθεί χρήματα από το ΥΠΕΧΩΔΕ στον εργολάβο, προκειμένου να πληρώσει και τα οφειλόμενα - δεδουλευμένα των εργαζομένων, αυτό δεν έγινε. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο μεγαλοεργολάβος από τα χρήματα που πήρε από το ΥΠΕΧΩΔΕ πλήρωσε μόνο εννέα από τους 240 εργαζόμενους τους οποίους στη συνέχεια απέλυσε, ενώ δήλωσε ότι θα απολύσει άλλους 150 εργαζόμενους και όλους όσοι συμμετείχαν στην ίδρυση του σωματείου».

Απευθυνόμενος στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ρωτά: «Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η άμεσα η κυβέρνηση ώστε, εκτός από τη συνέχιση και αποπεράτωση του Περιφερειακού του ΠΣΒ, να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους και να εξασφαλιστεί το δικαίωμά τους στην εργασία; Και τι για την άμεση οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων με έκτακτο επίδομα από τον ΟΑΕΔ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πιο άμεσες οικονομικές και οικογενειακές τους ανάγκες;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ