Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Εξέτασαν ιδιωτικοποιήσεις και χαράτσια

Το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) με νέο διαγωνισμό, τα συγκοινωνιακά - κυκλοφοριακά μέτρα στην πρωτεύουσα, τα νέα πιο επαχθή χαράτσια για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), καθώς και θέματα που αφορούν σιδηροδρομικά έργα, απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, χτες την Κυβερνητική Επιτροπή.

Σύμφωνα με τις ασαφείς και λακωνικές δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών, η κυβέρνηση προχωρά: Με σύντομες διαδικασίες σε νέο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ. Στην κατάρτιση του νέου συγκοινωνιακού χάρτη της Αθήνας. Στην αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με πιο αυστηρά πρόστιμα και κυρώσεις για την «επικινδυνότητα των οδηγών», καθώς και στην πλήρη λειτουργία του «πόιντ σίστεμ», που παραμένει ανενεργό τα τελευταία χρόνια, με επακόλουθο να μην υπάρχουν κυρώσεις για τους παραβάτες. Στη σταδιακή δρομολόγηση ηλεκτρικών τρένων σε διπλή γραμμή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Πάτρα, αλλά την επόμενη τετραετία και... βλέπουμε.

«Εθνικός στόχος» της κυβέρνησης για την οδική ασφάλεια, όπως είπε ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 50% έως το 2010.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ