Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέθανε ο Ντίνος Τσαλόγλου

Πέθανε χτες, σε ηλικία 86 ετών, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Ντίνος Τσαλόγλου. Η κηδεία του γίνεται σήμερα στις 3.30 μ.μ., στο Α' Νεκροταφείο Αθήνας.

Ο Ντίνος Τσαλόγλου, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ. Ενας σεμνός άνθρωπος, με απαράμιλλο θάρρος και γενναιότητα, που όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, στη γερμανοκρατούμενη Αθήνα διάβασε μήνυμα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, από τους ραδιοθαλάμους του Ζαππείου, για τους κατοίκους της πρωτεύουσας: «Προσοχή! Προσοχή! Μεταδίδουμε το πρώτο Εθνικό Δελτίο Ειδήσεων από τη σκλαβωμένη μας Αθήνα. Προσοχή, σας μιλάει το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Ολοι επί ποδός πολέμου. Ο ΕΛΑΣ λευτερώνει την αγαπημένη μας πατρίδα. Εμπρός να λυτρώσουμε και την Αθήνα μας! Εμπρός να λευτερώσουμε τους σκλαβωμένους αδερφούς μας. Φωτιά και τσεκούρι στα προδοτικά τάγματα ασφαλείας, την αστυνομία, χωροφυλακή και τους μυστικούς αρχηγούς τους. Μη δίνετε καμία προσοχή στην προπαγάνδα του εχθρού. Ζήτω οι μεγάλοι μας σύμμαχοι. Ζήτω το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ».

Μετά την απελευθέρωση εργάστηκε στο «Ριζοσπάστη» και τις εφημερίδες «Ελληνική Ημέρα», «Σημερινά», «Χρόνος», «Φιλελεύθερος», «Ωρα», «Αυγή» και «Μεσημβρινή». Μετά το 1974 υπήρξε αρθρογράφος του οικονομικού ρεπορτάζ στην «Καθημερινή». Εργάστηκε επίσης σε περιοδικά, όπως «Οικονομική Πορεία», «Πολιτική», «Πολιτική και Οικονομική Ερευνα» και σαν σχολιαστής στο περιοδικό «ΑΝΤΙ».

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε αποχαιρετά «τον άξιο συνάδελφο και τον αγωνιστή πατριώτη» και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο και σύντροφό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ