Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Απαιτείται άμεση δράση!

«Τα λαϊκά προβλήματα δεν προωθούνται με υπομνήματα και δημόσιες σχέσεις, πολύ περισσότερο με συσκέψεις σκοπιμότητας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Λάρισας (ΝΑΣ), με αφορμή την προχτεσινή σύσκεψη νομαρχών για τα οδικά έργα στα Αμπελάκια, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται η ενημέρωση των κατοίκων και των φορέων τους και η ενωτική δράση για τη διεκδίκηση συγκεκριμένων έργων με κριτήριο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών». Ανακοινώνει, επίσης, ότι τις επόμενες μέρες θα συγκαλέσει σύσκεψη όλων των μαζικών φορέων για να συζητηθούν όλες οι πτυχές του έργου της σήραγγας των Τεμπών.

Οπως υπογραμμίζει η ΝΑΣ, «ο κ. νομάρχης θα έπρεπε να φέρει για συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο τα θέματα αυτά, να συζητηθούν επίσης και με τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων του νομού μας». Και συνεχίζει: «Εχουμε την εκτίμηση ότι ιδιαίτερα η σύσκεψη με τους νομάρχες γίνεται για να δώσει κάλυψη στην εκφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης και του κ. υπουργού να δοθεί το έργο με το σύστημα της αυτοχρηματοδότησης. Δηλαδή, να δοθεί σε μεγαλοεργολάβους η δυνατότητα, με μικρή συμμετοχή, ν' αναλάβουν την κατασκευή και εκμετάλλευση του έργου που θα το πληρώσει ο λαός πολύ ακριβά και για πολλά χρόνια με τα πανάκριβα διόδια που θα εισπράττει η εταιρία.

Αλήθεια, ποια είναι η θέση του κ. νομάρχη και της παράταξής του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο; Οι κάτοικοι του Νομού Λάρισας πρέπει να ξέρουν τη θέση όλων των παρατάξεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, γιατί ο λαός θα κληθεί να πληρώσει τελικά το μάρμαρο. Περιμένουμε την ένταξή του στο επόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο».

Η ΝΑΣ στην ανακοίνωσή της, αφού σημειώνει δε τα πολλά προβλήματα του νομού και τις μεγάλες ελλείψεις σε έργα υποδομής και ιδιαίτερα έργα για τις λαϊκές ανάγκες, επισημαίνει πως «δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι νομάρχες και οι δήμαρχοι που ανήκουν στα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και καλλιέργησαν, με τη στάση τους, αυταπάτες και ψευδαισθήσεις ότι με τις αντιλαϊκές πολιτικές μπορούν ν' αντιμετωπιστούν τα λαϊκά προβλήματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλαίσιο διεκδίκησης ενάντια στη δράση της ΔΕΗ ΑΕ (2009-11-28 00:00:00.0)
Δυναμικές συγκεντρώσεις (2006-10-13 00:00:00.0)
Στημένο ανούσιο δικομματικό παιχνίδι (2003-08-29 00:00:00.0)
Ενισχυμένη η ΝΑΣ συνεχίζει τον αγώνα (1998-10-12 00:00:00.0)
Να στείλουμε μήνυμα ελπίδας για τα λαϊκά συμφέροντα (1998-09-10 00:00:00.0)
Σε ρόλο "Εφιάλτη" ο νομάρχης (1997-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ