Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕΡΡΩΝ"
Να στείλουμε μήνυμα ελπίδας για τα λαϊκά συμφέροντα

Ο Σάκης Πανταζόπουλος θα είναι ο υποψήφιος νομάρχης Σερρών της ΝΑΣ στις ερχόμενες νομαρχιακές εκλογές

"Καταδικάστε την κυβερνητική πολιτική και όσους την προωθούν, στείλτε μήνυμα ελπίδας, στηρίζοντας το συνδυασμό μας". Αυτό είναι το σύνθημα της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Σερρών", η οποία ανακήρυξε υποψήφιο νομάρχη τον Σάκη Πανταζόπουλο.

Οπως επισημαίνεται στη διακήρυξη της παράταξης, η πορεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι πρόσφατες ρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εξαγγελίες για "αποκέντρωση", για "αναβάθμιση του θεσμού" κρύβουν την επιδίωξη για μετατροπή της, στο μακρύ χέρι του κράτους και της κυβέρνησης, με στόχο τη γενίκευση των ιδιωτικοποιήσεων, την επιβολή νέων φόρων, τη νομιμοποίηση της αρπαγής των λαϊκών κατακτήσεων.

Το "έργο" της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων δυνάμεων, που προώθησαν αυτά τα χρόνια την αντιλαϊκή πολιτική, αύξησε τα κέρδη των κεφαλαιούχων, ενώ συρρίκνωσε τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα του λαού, ξεπούλησε τον εθνικό πλούτο, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και του δημοσίου, συρρίκνωσε την αγροτική παραγωγή, διεύρυνε την εξάρτηση της χώρας από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, υπονόμευσε και στραγγάλισε οικονομικά το θεσμό της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημειώνεται στη διακήρυξη της παράταξης.

Για το ρόλο που έπαιξε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του νομού, η Κίνηση τονίζει: "Η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου για την εφαρμογή των κυβερνητικών επιταγών. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο χρησιμοποιήθηκε για πολιτική "δημοσίων σχέσεων", προβολής και για πελατειακές σχέσεις. Στάθηκε μακριά από την αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων για τα προβλήματα του νομού και των κατοίκων του, ακολουθώντας τακτική "συσκέψεων" και "επισκέψεων" στα διάφορα υπουργεία".

Ωστόσο, η ΝΑΣ, με τον μοναδικό της νομαρχιακό σύμβουλο, προσπάθησε να αντιπαλέψει την ακολουθούμενη συναινετική πολιτική των άλλων δυνάμεων, να ξεσκεπάσει τις ευθύνες τους. Στάθηκε κοντά σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση του λαού της περιοχής. Αντιπάλεψε με κάθε τρόπο την εφαρμογή του προγράμματος "Καποδίστριας".

Επιδίωξη της ΝΑΣ, καταλήγει η διακήρυξη, είναι η πλατιά συσπείρωση κάθε πολίτη που δέχεται να διεκδικήσει και να δράσει για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση μαχητική, που θα κατοχυρώνει τη συμμετοχή του σε κάθε απόφαση, καθώς και στην υλοποίησή της. "Με την ενίσχυση της ΝΑΣ και της πολιτικής αντίληψης που αυτή εκφράζει, με την αλλαγή των συσχετισμών των δυνάμεων στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, γίνεται ένα πρώτο βήμα που απαιτούν τα λαϊκά συμφέροντα. Για μια ΝΑ, συμπαραστάτη των λαϊκών αγώνων, για μια άλλη πορεία του νομού και χώρας, για μια ανάπτυξη με κέντρο τον άνθρωπο του μόχθου".

Ο Σάκης Πανταζόπουλος

Ο Σάκης Πανταζόπουλος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1958. Το 1976 πέρασε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πάτρας. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και της "Πανσπουδαστικής".

Το 1981 πήρε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και ξεκίνησε την εκπόνηση της Διδακτορικής του Διατριβής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Ταυτόχρονα, εντάχθηκε στο Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό του ίδιου Τμήματος ως επιστημονικός συνεργάτης.

Το 1986 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας και το 1987 πήρε και τον τρίτο τίτλο σπουδών του, του Διπλωματούχου Μηχανικού Πληροφορικής.

Το 1990 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο ψηφοδέλτιο του ενιαίου Συνασπισμού. Το 1994 ήταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ, με επικεφαλής τον Σταύρο Παναγιώτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ