Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΦΥΡΙ
Παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο!

Τον πλούσιο απολογισμό της Δημοτικής Αρχής παρουσίασε προχτές το βράδυ ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Λάππας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ζεφύρια '98"

"Οραματιζόμαστε και παλεύουμε για το αύριο του τόπου μας"! Με το σύνθημα αυτό ο δήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Λάππας κάλεσε τους νέους της πόλης να πάρουν μέρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και να παλέψουν μαζί με τη Δημοτική Αρχή για ένα καλύτερο αύριο.

Στη μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, στο πλαίσιο των "Ζεφυρίων '98", ο λαός της πόλης έδωσε το "παρών" συμμετέχοντας με μεγάλο ενθουσιασμό. Ο μεγάλος "απών" αλλά πάντα παρών με το τεράστιο έργο του ήταν ο Κώστας Λιάρος,ο δήμαρχος που συνέδεσε το όνομά του με την αναμόρφωση της πόλης. Προς τιμήν του το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε να ονομάσει τον ελεύθερο χώρο - που θα γίνει πάρκο - του κτήματος Κωνσταντινίδη, "Δημοτικό Πάρκο "Κώστας Λιάρος"".

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Γ. Λάππας επισήμανε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η συνεχής αναβάθμιση της πόλης. "Θέλουμε ένα Ζεφύρι ανθρώπινο, ικανό να καλύπτει τις καθημερινές μικρές, αλλά ανθρώπινες ανάγκες όλων μας", σημείωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της τετραετίας που πέρασε, υπογραμμίζοντας τη σημασία του αντιπλημμυρικού έργου του ρέματος Ευπειρίδων- που ήταν η "αιτία" των μεγάλων πλημμυρών της περασμένης άνοιξης - καθώς αποτελεί έργο πνοής για το δήμο. "Ο δήμος, σημείωσε ο δήμαρχος, έγινε ιδιοκτήτης του κτήματος Κωνσταντινίδη, στόχος και όνειρο μιας 20ετίας και πνεύμονας πρασίνου στην είσοδο της πόλης. Την ίδια ώρα εντάχθηκε στο Σχέδιο Πόλης η περιοχή της Λίμνης και ήδη ολοκληρώνεται η ανάπλασή της".

Ο Γ. Λάππας αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται, όπως η κατασκευή σχολείων στην περιοχή, ώστε να λειτουργούν όλα με πρωινή βάρδια.

Επίσης, ζήτησε από την πολιτεία, να αποζημιώσει επιτέλους τους πλημμυροπαθείς της περιοχής. "Πλησιάζοντας προς το χειμώνα, είναι υποχρέωση της πολιτείας να επουλώσει τις πληγές του προηγούμενη χρόνου και να αποκατασταθούν οι πληγέντες της περιοχής μας", τόνισε ο δήμαρχος Ζεφυρίου."Ζούμε σε μία δύσκολη γωνιά του Λεκανοπεδίου. Η ζωή έχει δείξει πως λύνοντας ένα πρόβλημα αμέσως, εμφανίζεται η ανάγκη να απαντήσεις σε πολλαπλάσια. Ενα είναι σίγουρο, πως η ενότητα του λαού και η αποφασιστικότητα της Διοίκησης του Δήμου είναι ικανά εργαλεία για να λύσουν τα δύσκολα προβλήματα. Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, αισιοδοξούμε πως το Ζεφύρι θα γίνει η πόλη που όλοι ονειρευόμαστε", κατέληξε ο δήμαρχος.Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο νομάρχης Δυτικής Αττικής Π. Παπαπέτρου,ο υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής και επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Α. Χοροζάνης,βουλευτές του υπολοίπου Αττικής, νομαρχιακοί σύμβουλοι Δυτικής Αττικής, δημοτικοί σύμβουλοι του Ζεφυρίου, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της περιοχής, που στηρίζονται από διάφορους συνδυασμούς. Μετά το τέλος του απολογισμού της Δημοτικής Αρχής ακολούθησε μουσική εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια από την Γιώτα Βέη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ