Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Υπάλληλος της κυβερνητικής πολιτικής ο νομάρχης

Στην προσπάθειά του να κρύψει την ιδιότητά του - αυτή του κυβερνητικού υπαλλήλου, που επί τέσσερα χρόνια με "φιλότιμο" υπηρέτησε τις κυβερνητικές επιλογές - ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και ξανά υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές, Κ. Παπαδόπουλος, προσπάθησε - σε συνέντευξη Τύπου - να δημιουργήσει εντυπώσεις, ισχυριζόμενος ότι παρήγαγε σημαντικό έργο σ' όλους του τομείς. "Χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο, το Νομαρχιακό Συμβούλιο ύψωσε τη σημαία και τη φωνή της Θεσσαλονίκης", είπε με περισσή υποκρισία ο Κ. Παπαδόπουλος. Ο λαός της Θεσσαλονίκης, όμως, δεν ξεχνά ούτε το καμένο Σέιχ Σου, ούτε τον Θερμαϊκό που συνεχίζει να μολύνεται, ούτε την Κορώνεια που πνέει τα λοίσθια. Και γνωρίζει πως όλα αυτά τα χρόνια τα εργοστάσια και οι βιοτεχνίες της πόλης έχουν κλείσει το ένα μετά το άλλο, αυξάνοντας τρομακτικά το ποσοστό της ανεργίας.

"Επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια ο Κ. Παπαδόπουλος δε διεκδίκησε αγωνιστικά ούτε μία δραχμή, δεν ενημέρωσε και δεν κινητοποίησε το λαό του νομού για τη διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα που είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής", είναι η απάντηση που έδωσε χτες, με ανακοίνωσή της, στα λεγόμενα του νομάρχη, η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης"(ΝΑΣΘ).

Η ΝΑΣΘ υπενθυμίζει στο νομάρχη πως κατά τη διάρκεια της θητείας του κι ενώ τα εργοστάσια και οι βιοτεχνίες της πόλης έκλειναν, η πλειοψηφία των αγροτών αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τον άμεσο κίνδυνο ενός προγραμματισμένου ξεκληρίσματος (από ΕΕ και κυβέρνηση) και η ανεργία καλπάζει, ο ίδιος ασχολήθηκε με τα πόσα τετραγωνικά μέτρα ασφάλτου έπρεπε να ρίξει στους δρόμους του νομού!

"Το καμένο Σέιχ Σου, ο Θερμαϊκός που συνεχίζει να μολύνεται, η Κορώνεια που πνέει τα λοίσθια είναι τα επιτεύγματά του, όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος. Ούτε αυτός, ούτε η κυβέρνηση έχουν να παρουσιάσουν κάποιο θετικό έργο για τα λαϊκά στρώματα του νομού μας", υπογραμμίζει η ΝΑΣΘ.

Στη συνέχεια αναφέρεται στις ευθύνες της κυβέρνησης και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τη μετατροπή της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας σε εμπόρευμα και αντικείμενο κερδοσκοπίας, καθώς και στην επιβολή υπέρογκων νέων φόρων. "Κορυφαία παραδείγματα της αναβλητικότητας και της αδυναμίας του νομάρχη να δώσει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα είναι η καθυστέρηση της μετεγκατάστασης των Τσιγγάνων σκηνιτών του Ευόσμου και η διαβίωσή τους κάτω από ανθρώπινες συνθήκες και η κοροϊδία με το δήθεν κλείσιμο της χωματερής Ταγαράδων", τονίζει.

Η ανακοίνωση καταλήγει με το κάλεσμα της ΝΑΣΘ στο λαό του Θεσσαλονίκης να καταδικάσει στις εκλογές τον νομάρχη και την πλειοψηφία του, καθώς επίσης και όλους εκείνους που έχουν την ίδια πολιτική, "άσχετα αν στα λόγια κάνουν αντιπολίτευση". Η ΝΑΣΘ καλεί το λαό να στηρίξει μαζικά το συνδυασμό της και τον Μιχάλη Σπυριδάκη, "για μια Νομαρχία που θα σταθεί αγωνιστικά στο πλευρό του λαού και θα διεκδικήσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ