Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ"
"Πιάνει τόπο" το αγωνιστικό μήνυμα
  • Μεγάλη συγκέντρωση χτες στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου
  • Γιάννης Παττάκης: Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πάντα παρόντες στους αγώνες για τη λύση μικρών και μεγάλων προβλημάτων, για την καλυτέρευση της ζωής του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας

Σε μεγάλη συγκέντρωση στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΝΑΣ, στον πεζόδρομο της Ρούσβελτ, μίλησε, χτες βράδυ, ο Γ. Παττάκης υποψήφιος νομάρχης Λάρισας. Ο Γ. Παττάκης άρχισε την ομιλία του, επισημαίνοντας ότι ο λαός της Λάρισας υποδέχεται με αισθήματα χαράς και ικανοποίησης το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ, γιατί - όπως είπε - μας γνώρισε στους αγώνες και στην καθημερινή δράση μας, γιατί ξέρει τις θέσεις που υποστηρίξαμε για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα του νομού. Παντού - συνέχισε - μέσα στο λαό συναντήσαμε προθυμία και διάθεση για προσφορά. Το ενωτικό και αγωνιστικό μήνυμά μας έπιασε τόπο. Το πλατύ ψηφοδέλτιο που συγκροτήσαμε περικλείει τη δυναμική που αναδείχτηκε γύρω από το συνδυασμό της ΝΑΣ. Και δεν είναι μόνο οι εκλεκτοί υποψήφιοι που συμμετέχουν στην ωραία προσπάθεια που κάνουμε. Είναι εκατοντάδες άνθρωποι στην πόλη και στα χωριά, που αποτελούν τις επιτροπές στήριξης. Είναι οι χιλιάδες, που βρίσκονται δίπλα μας και αποτελούν τη μεγάλη δύναμη του συνδυασμού και, ταυτόχρονα, την καλύτερη εγγύηση για το νικηφόρο αποτέλεσμα".

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, ο Γ. Παττάκης τους κάλεσε να αναρωτηθούν, αν ο νομάρχης εκλέγεται ή διορίζεται από την κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί, όπως είπε, από το 1994, κανείς δε γνωρίζει αν στη Λάρισα υπάρχει διορισμένος ή εκλεγμένος νομάρχης. Και υπογράμμισε πως αυτό το ερώτημα δεν αφορά μόνο στη Λάρισα, αλλά στο σύνολο σχεδόν των "πράσινων" και "μπλε" νομαρχών της χώρας, που συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο στην καλύτερη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Με τις κατευθύνσεις και το περιεχόμενο αυτής της πολιτικής - συνέχισε - συμφωνούν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στη Λάρισα, ανεξάρτητα από τις προεκλογικές κορόνες και τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν, προκειμένου να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους.

Η διαφορετική αντίληψη

"Εμείς - τόνισε ο Γ. Παττάκης - έχουμε μια εντελώς διαφορετική αντίληψη και φιλοσοφία για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης. Δεν έχουμε, βεβαίως, αυταπάτες πως μπορεί ν' αλλάξει ριζικά η ζωή του λαού στο νομό μας, αν κερδίσουμε την πλειοψηφία σ' αυτές τις εκλογές. Ομως, για σκεφτείτε: Θα είναι μια μεγάλη κατάκτηση του ίδιου του λαού, αν ο συνδυασμός μας πάρει στα χέρια του την τύχη της Νομαρχίας. Σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για τον εργάτη, τον υπάλληλο, τον νέο, τον αγρότη, τον επαγγελματία. Σκεφτείτε τη δύναμη που αποκτά στα χέρια του ο κάθε εργαζόμενος, τα λαϊκά στρώματα, όταν δίπλα τους έχουν τον νομάρχη και πλειοψηφία στο Νομαρχιακό Συμβούλιο τη ΝΑΣ".

Και ο Γ. Παττάκης, συνεχίζοντας, υπογράμμισε: "Η ΝΑΣ δεσμεύεται πως θα είναι πάντα παρούσα για τη λύση, όχι μόνο των μεγάλων, αλλά και των μικρών προβλημάτων. Δεσμεύεται πως την όποια δύναμη της δώσετε στις εκλογές θα τη διαθέσει, σε καθημερινή βάση, στον αγώνα για την καλυτέρευση της ζωής του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, που βασανίζεται από την ανεργία και την ανασφάλεια για το αύριο. Τη δέσμευσή μας αυτή εγγυάται η πρωτοπόρα δράση των υποψηφίων της ΝΑΣ στους κοινωνικούς αγώνες. Ξέρουν και να διοικούν και να διεκδικούν. Επίσης, ξέρουν και ν' αντιστέκονται και να παλεύουν με αποτελεσματικότητα για τα καθημερινά προβλήματα του λαού.

Κυρίως, όμως, διαθέτουν την πολιτική βούληση, τη μαχητικότητα, την ικανότητα, να αξιοποιούν τα ιδιαίτερα γνωρίσματα, τις δυνατότητες των οργάνων της Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των εργαζομένων".

Καταστροφική πολιτική

Στη συνέχεια, ο Γ. Παττάκης επισήμανε ότι οι εκλογές διεξάγονται σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης της κυβέρνησης στα λαϊκά εισοδήματα, που σαρώνει, στο όνομα της ΟΝΕ, τα θεμέλια της παραγωγικής βάσης της χώρας και στα στοιχειώδη δικαιώματα του λαού και αναφερόμενος στις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στη Λάρισα, τόνισε: "Καταστράφηκαν αμέτρητες βιομηχανικές μονάδες, εκατοντάδες βιοτεχνίες και βάλανε λουκέτο πάρα πολλά μικρομάγαζα. Εξαφανίστηκαν σχεδόν ολόκληροι κλάδοι της αγροτικής οικονομίας και βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας χιλιάδες νοικοκυριά στην ύπαιθρο. Η ανεργία και η φτώχεια αγγίζει χιλιάδες οικογένειες στο νομό μας, χτυπά ιδιαίτερα τη νεολαία που ψάχνει για πρώτη φορά να βρει δουλιά και βρίσκει τις πόρτες κλειστές".

Οι απόντες από τους αγώνες

Και ο Γ. Παττάκης αναρωτήθηκε τι έχουν να προσφέρουν στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων ο νυν και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα Γ. Φλώρος, αλλά και οι άλλοι νομάρχες της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Τους είδατε - ρώτησε - πουθενά μέσα στο λαό να αντιπαλεύουν αυτή την κυβερνητική λαίλαπα; Μέχρι και σήμερα, οι ίδιοι δε βάζουν την υπογραφή τους σε διάφορα προγράμματα κατεδάφισης των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και της παραγωγικής βάσης της χώρας μας; Ας μας πουν πότε και πού, έστω μια φορά, νομάρχες αυτών των κομμάτων αντιστάθηκαν στον κατήφορο της κυβέρνησης, που πάει τον τόπο και το λαό απ' το κακό στο χειρότερο;

Για ποιους θεσμούς και για ποια αναβάθμιση νοιάστηκαν και νοιάζονται, όταν όλοι οι αγρότες της Λάρισας βρίσκονταν, για μερόνυχτα, στα οδοστρώματα των εθνικών οδών μαζί με τις οικογένειές τους και ξενυχτούσαν στους αποκλεισμένους δρόμους, προσπαθώντας να σώσουν την παραγωγή και τα νοικοκυριά τους;

Γιατί, λοιπόν, να τους ψηφίσει ο λαός και η νεολαία του νομού μας; Ετσι κι αλλιώς, τους είχαν πάντα απέναντι, από την πλευρά της εξουσίας και δοκίμασαν στο πετσί τους τα "έργα και τις ημέρες" τους. Οσο χρήμα κι αν ρίξουν, όποιους μηχανισμούς κι αν χρησιμοποιήσουν, δεν μπορούν αυτή τη φορά να "πιάσουν" στις προεκλογικές παγίδες τους το λαό του νομού μας".

Μηνύματα συσπείρωσης

Καταλήγοντας, ο Γ. Παττάκης τόνισε: "Τα μηνύματα που φτάνουν από ολόκληρο το νομό είναι μηνύματα συσπείρωσης και νίκης του συνδυασμού της ΝΑΣ. Παντού, όπου πάμε, οι απλοί άνθρωποι του μόχθου μας υποδέχονται με ενθουσιασμό και μεγάλη εμπιστοσύνη. Γύρω μας συσπειρώνονται όλες οι ζωντανές δυνάμεις αυτού του τόπου, ανεξαρτήτως κόμματος και χρώματος. Εμείς δε χωρίσαμε ούτε πρόκειται ποτέ να χωρίσουμε το λαό σε "δικούς μας" και "δικούς τους". Είμαστε όλοι δικοί μας, είμαστε παιδιά του ίδιου λαού, κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα και στα όποια φερέφωνά τους, που θέλουν, πάση θυσία, το "διαίρει και βασίλευε"".

Αυτό το μήνυμα της λαϊκής ενότητας από τα κάτω, χωρίς διαχωρισμούς μέσα στο λαό και της συσπείρωσης στη βάση της αγωνιστικής στάσης ζωής, πρέπει να στείλουμε παντού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ