Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΒΑΛΑ
Βίλες αντί για νοσοκομείο!

Καταγγελία της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας"

Τρεις καταπατητές έχουν "παγώσει" τις διαδικασίες κατασκευής του δημόσιου νοσοκομείου στην Καβάλα στην περιοχή Βασιλάκι! Κι αυτό, γιατί, εδώ και περίπου εννιά χρόνια, κατέχουν παράνομα μια έκταση 3.126 τετραγωνικών μέτρων (από τα 48.075 συνολικά που θα χτιζόταν το νοσοκομείο) και στην οποία έχουν χτίσει πολυτελείς βίλες...

Την ανάγκη να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, για το χτίσιμο δημόσιου νοσοκομείου δυναμικότητας 1.000 κλινών στη συγκεκριμένη έκταση, ζητά, με ανακοίνωσή της, η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) Καβάλας. Την ίδια στιγμή, η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ ευθυγραμμίζεται με την άποψη της ΝΑΣ και ζητά την ανέγερση του νοσοκομείου στο διαθέσιμο δημόσιο κτήμα. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά. Με ανακοίνωσή της, η ΝΑΣ επισημαίνει: "Η παράταξη της ΝΔ ξεχνά να απολογηθεί για την "παράλειψη" της κυβέρνησης της ΝΔ την περίοδο 1991 - 1993, να διώξουν τους καταπατητές που βρέθηκαν στο οικόπεδο. Αφ' ετέρου η ΝΔ, συμπληρώνει η ΝΑΣ, αποφεύγει, ακόμη και σήμερα, να ζητήσει την άμεση αποβολή των καταπατητών από το χώρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΑΣ, η ΝΔ δίνει έμφαση κυρίως στη λεγόμενη"εναλλακτική λύση". Δηλαδή, "στην πρόταση να κινηθεί ο σημερινός νομάρχης Καβάλας, προκειμένου να αγοράσει το κράτος από τη φερόμενη ως ιδιοκτήτρια εταιρία (Ιατρική Εταιρεία) το Σανατόριο και να κατασκευαστεί εκεί ένα νέο συγκρότημα, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση". "Επόμενα, επισημαίνει η ΝΑΣ, όλος τους ο καημός είναι ένας: Να ευνοηθεί η Εταιρεία αυτή". Με λίγα λόγια, το Δημόσιο να πληρώσει κιόλας τους καταπατητές για να πάρει μια έκταση που είναι δική του!

"Το ΚΚΕ, τονίζει η ΝΑΣ, ήταν το μόνο κόμμα που έφερε το θέμα στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι δεν έχει κανένα βουλευτή στο νομό, σε αντίθεση με τη ΝΔ που έχει δύο, με Ερώτηση των κομμουνιστών βουλευτών Σταύρου Παναγιώτου και Μαρίας Μπόσκου,στον υφυπουργό Υγείας Θ. Κοτσώνη.

Σύμφωνα με την απάντηση του υφυπουργού, αν και το κτήμα των 48.075 τ.μ. είναι στην κυριότητα του Δημοσίου προκειμένου να ανεγερθεί το νοσοκομείο, εντούτοις, πριν την απόφαση αυτή (1990), είχαν ήδη ανεγερθεί τρεις... πολυτελείς βίλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ