Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Διαμάχες"

Αφορμή για "διαμάχη" ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας, από τη μια, και ΝΔ - ΣΥΝ, από την άλλη, για το... πώς θα εφαρμοστούν καλύτερα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, αποτέλεσε η δήλωση του κοινοτικού επιτρόπου Π. Φλιν για χαμηλή απορροφητικότητα των κονδυλίων από το Β Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και η πρότασή του για περικοπές.

Στις κατηγορίες των δύο κομμάτων, το υπουργείο Παιδείας απάντησε ότι "είναι κρίμα να "κομίζουν γλαύκα εις Αθήνας" μέσω Βρυξελλών, χρησιμοποιώντας μάλιστα στοιχεία που δεν αντικατοπτρίζουν τη σημερινή κατάσταση".

Κανένας, όμως, από τους παραπάνω δεν κάνει τον κόπο να μπει στην ουσία των αντιεκπαιδευτικών μέτρων, τα οποία χρηματοδοτούνται (και υπαγορεύονται) από το Β ΚΠΣ, και να ασχοληθεί με ερωτήματα, όπως τι θα γίνει όταν το 1999 δεν υπάρχει πλέον η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις διάφορες "καινοτομίες" θα κληθούν να τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Την απάντησή τους πάντως αναμένεται να την πάρουν από τους φορείς που συσπειρώνονται γύρω από το αίτημα για ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ