Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θέσεις "ήξεις αφήξεις"

Αποκαλυπτική από την άποψη του τι πραγματικά πρεσβεύει ο καθένας, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για υποψήφιο αιρετό που ζητά την ψήφο του λαού, ήταν τα όσα είπαν οι στηριζόμενοι από το ΔΗΚΚΙ, για τη Διευρυμένη Νομαρχία Αθήνα - Πειραιά στη χθεσινή παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού τους, "Δημοκρατική Κοινωνική Κίνηση".

Απαντώντας σε ερώτηση του "Ρ" σχετικά με την ανταποδοτικότητα και τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που εισαγάγει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο, αρκέστηκαν σε κάποιες νεφελώδεις αναφορές για τη θεσμοθέτηση Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) υπέρ της ΝΑ και εξέφρασαν μεγάλη ανησυχία για το πώς αυτοί θα κατανεμηθούν, λέγοντας ότι πρωτεύον είναι να διευκρινιστεί από σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών, τι ακριβώς θα ισχύει.

Συμπλήρωσαν δε, ότι ο τρόπος κατανομής των πόρων, θα προσδιορίσει και τις κάθε φορά αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών από τις Νομαρχίες. Δηλαδή, παρά κάποιες φραστικές αντιρρήσεις, ο συνδυασμός δεν αρνήθηκε την εισαγωγή των ανταποδοτικών τελών, παρότι οι υποψήφιοι ισχυρίστηκαν ότι "είναι κατά της διπλής φορολογίας των πολιτών".

Φυσικά η αποδοχή της λειτουργίας κάποιων υπηρεσιών με ανταποδοτικά τέλη σημαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αυτό όμως, είναι το φυσικό επακόλουθο της πολιτικής του φορέα που στηρίζει τις εν λόγω υποψηφιότητες, δηλαδή του ΔΗΚΚΙ, αφού συνήθως προβάλλει θέσεις "ήξεις αφήξεις", στη λογική της διαχείρισης και όχι της ανατροπής της σημερινής κατάστασης και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ