• Συλλαλητήριο στις 29 Σεπτέμβρη. Γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 26 του μήνα
  • - Την αντίθεσή του απέναντι στην εφαρμογή της αντιμεταρρύθμισης, λόγω της προχειρότητας σε σχεδιασμό από πλευράς υπουργείου παιδείας, να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες και το κόστος των αλλαγών... - 1998-09-10 00:00:00.0"/>
  • Συλλαλητήριο στις 29 Σεπτέμβρη. Γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 26 του μήνα
  • - Την αντίθεσή του απέναντι στην εφαρμογή της αντιμεταρρύθμισης, λόγω της προχειρότητας σε σχεδιασμό από πλευράς υπουργείου παιδείας, να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες και το κόστος των αλλαγών... - 1998-09-10 00:00:00.0" /> Το νέο σύστημα οξύνει τις αντιθέσεις | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 23
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    ΟΛΜΕ
    Το νέο σύστημα οξύνει τις αντιθέσεις
    • Σε κινητοποιήσεις, για να "προλάβουμε τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή των αλλαγών", καλεί η ΔΕΕ
    • Συλλαλητήριο στις 29 Σεπτέμβρη. Γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 26 του μήνα

    Την αντίθεσή του απέναντι στην εφαρμογή της "αντιμεταρρύθμισης", λόγω της προχειρότητας σε σχεδιασμό από πλευράς υπουργείου παιδείας, να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες και το κόστος των αλλαγών στα σχολεία, εξέφρασε κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός συναντιόταν με τον υπουργό Παιδείας, Γερ. Αρσένη, ο οποίος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου εμφάνισε μια ιδανική εικόνα, τονίζοντας ότι η νέα σχολική χρονιά "αρχίζει κάτω από πολύ καλούς οιωνούς. Εχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία, καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά", είπε, μην παραλείποντας να υπογραμμίσει ότι "αυτός ο χρόνος θα είναι ο χρόνος και της υλοποίησης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης".

    Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, επισήμανε χτες, ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την πορεία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων κόντρα στην αντιμεταρρύθμιση, που το υπουργείο προωθεί με ταχείς ρυθμούς, παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε κτιριακή υποδομή, εργαστηριακό εξοπλισμό, βιβλία και εκπαιδευτικούς. Η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και η διατήρηση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, είναι από τους βασικούς στόχους πάλης της ΟΛΜΕ.

    Οσον αφορά την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση το ΔΣ της ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθεί παράλληλη δομή δίπλα στο ενιαίο λύκειο και να έχει χαρακτήρα δημόσιας εκπαίδευσης, με σωστή κατανομή μαθητών ανά τμήμα και να μην αποτελούν σχολές κατάρτισης, να δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τέλος να γίνει σωστή κατανομή του εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού. Για τα ΤΕΕ, επισημάνθηκε ότι, αν και το υπουργείο προχωρεί στην εφαρμογή τους, δεν έχει ακόμα καθορίσει με Προεδρικό Διάταγμα τη δομή και τη λειτουργία τους, ενώ για το θέμα αυτό εκκρεμεί και η απόφαση από το ΣτΕ.

    Στις 26 Σεπτέμβρη, θα γίνει η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Στις 29 του μήνα, θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ η "Οργανωτική Ι" (ολομέλεια των προέδρων) θα γίνει στις 14 Νοέμβρη. Στο διάστημα αυτό το ΔΣ της ΟΛΜΕ, προγραμματίζει ενημερωτικές συγκεντρώσεις με γονείς και μαθητές, σχετικά με τις αλλαγές στα σχολεία και τις επιπτώσεις που αυτές συνεπάγονται.

    Ο Σάββας Σάββας,εκπρόσωπος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών" στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, τόνισε ότι φέτος θα είναι "η χρονιά της αλήθειας" για το υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα πρέπει, όπως είπε, να αφήσει κατά μέρος τα ιδεολογήματα και τα ψευδώνυμα, που κατά καιρούς χρησιμοποιεί, για να παραπληροφορήσει γονείς και μαθητές. "Η δήθεν κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αντικαταστάθηκε από 25 μαθήματα που οι μαθητές θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο και οι οποίες συνδέονται με την απόκτηση απολυτηρίου και με την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, ενώ η δεύτερη ευκαιρία και οι πολλαπλές ευκαιρίες καταργούνται. Το μεγάλο ζήτημα που μπαίνει για το εκπαιδευτικό κίνημα, για τους φορείς και για το λαϊκό κίνημα, είναι αν θα αφήσουμε πρώτα να 'ρθουν οι επιπτώσεις στους μαθητές, ή αν θα να προχωρήσουμε άμεσα σε δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την κατάργηση του Ν.2525/97, προλαμβάνοντας τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή των αλλαγών στα σχολεία για τους μαθητές", τόνισε.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ