Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ενισχύεται η Ειδική Αντιτρομοκρατική Ομάδα

Την ενίσχυση του ρόλου της Ομάδας Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας καθώς και τη σύσταση και λειτουργία Κοινών Ομάδων Ερευνας, συζήτησαν - μεταξύ άλλων - οι Ευρωπαίοι Αρχηγοί της Αστυνομίας κατά την 10η συνάντηση της Ειδικής Αντιτρομοκρατικής Ομάδας (Task Force), που ολοκληρώθηκε χτες στη Χάγη.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Γιώργος Αγγελάκος, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, μέσα σε μια στρατοκρατούμενη Αθήνα. Αλλωστε, αξίζει να επισημανθεί πως αρκετοί Αρχηγοί ζήτησαν από την ΕΛ.ΑΣ συνεργασία με βάση την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει. Στόχος, φυσικά, δε θα είναι άλλος από τη μετατροπή και του Τορίνο, που θα υποδεχτεί τους Χειμερινούς Αγώνες του 2006, σε ένα «στρατόπεδο» όπου όλα θα παρακολουθούνται από κάμερες και θα φρουρείται από τα Σώματα Ασφαλείας στο όνομα της «αντιμετώπισης της απειλής της τρομοκρατίας».

Κατά τα άλλα, έγινε ανταλλαγή πληροφοριών για την ασφαλή διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, συζητήθηκε η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, το ευρωπαϊκό έγκλημα, η διαχείριση κρίσεων και θέματα που αφορούν την «Europol».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η «Task Force» είναι μία ειδική μονάδα που δρα σε πλήρη ασυδοσία και θα δίνει λογαριασμό μόνο στην «ομάδα» των αρχηγών αστυνομίας. Σε αυτή, ενισχύεται η «συνεργασία», όσον αφορά τις μεθόδους «παραγωγής, συλλογής και μεταφοράς όπλων και εκρηκτικών». Επίσης, η ειδική αυτή μονάδα έχει «σχέσεις με τις αμερικανικές αντιτρομοκρατικές αρχές», ανεξάρτητα από τις «διμερείς επαφές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ