Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση συμπαράστασης για τον Ταϊλάν

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κούρδο αγωνιστή Σινάν Μποσκούρτ (Ταϊλάν), προκειμένου να μην εκδοθεί στη Γερμανία, διοργανώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Φορέων και Οργανώσεων, αύριο Παρασκευή 15/10, στις 8.30πμ, έξω από τον Αρειο Πάγο. Στις 9 π.μ. αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση για την έκδοση ή μη του Ταϊλάν, όπως έχουν ζητήσει οι γερμανικές δικαστικές αρχές.

Η έκδοση της απόφασης είχε αναβληθεί την προηγούμενη βδομάδα, καθώς η υπεράσπιση είχε ζητήσει χρόνο για τη μελέτη των συμπληρωματικών εγγράφων που στάλθηκαν από τη Γερμανία.

Μέχρι σήμερα, πλήθος συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων της χώρας έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στον Κούρδο αγωνιστή (μεταξύ των οποίων το ΠΑΜΕ, το ΕΚΑ, ο ΣΦΕΑ 1967-1974, ΕΕΔΔΑ, η «Δημοκρατική Συσπείρωση», η ΟΤΟΕ, η ΔΟΕ κλπ.). Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΟΛΜΕ υπογραμμίζει πως «ο Ταϊλάν έχει τάξει γενικό σκοπό της ζωής του την εξασφάλιση βοήθειας προς τους καταδιωκόμενους Τούρκους αγωνιστές της δημοκρατίας», καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση, τα κόμματα και όλους τους φορείς της χώρας να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση για να κατοχυρωθούν οι ατομικές και κοινωνικές ελευθερίες στην Τουρκία. Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση αλληλεγγύης απευθύνει με ανακοίνωσή της και η ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ