Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα κρίσιμα σημεία στην Αττική

Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ και των νομαρχών, τα πιο κρίσιμα σημεία για ενδεχόμενες πλημμύρες στη... μεταολυμπιακή Αττική αποτελούν:

  • Η περιοχή της Γλυφάδας και μάλιστα τις πλημμύρες θα τις προκαλέσει το τραμ, το οποίο έχει κόψει τη ροή των νερών κατά μήκος της λεωφόρου Μεταξά, καθώς δεν έχει προβλεφτεί κανένα αντιπλημμυρικό έργο και δεν αποκλείεται πλέον να χρειαστεί να ξηλωθούν ακόμη και οι γραμμές του στο σημείο αυτό...
  • Η περιοχή του Θριάσιου, καθώς το αναγκαίο αντιπλημμυρικό έργο στο ρέμα Αγίου Ιωάννη, που πλημμυρίζει την περιοχή της «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ», βρίσκεται ακόμη υπό... δημοπράτηση, ενώ τα έργα στα ρέματα Σαρανταπόταμου και Αγίου Γεωργίου προχωρούν με βήματα χελώνας, αν και τόσα χρόνια αποτελούν... πρώτης προτεραιότητας!
  • Ολόκληρη η περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής, καθώς επί χρόνια εκεί δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο.
  • Η περιοχή του Μοσχάτου, του Ρέντη και του Νέου Φαλήρου, καθώς ναι μεν έγινε η εκβάθυνση του Κηφισού, αλλά από το σημείο της Λαχαναγοράς και πάνω τα αντιπλημμυρικά έργα είναι ανύπαρκτα, όπως επίσης και αυτά για τον Ιλισό. Κανείς επίσης δεν μπορεί να αποκλείσει και νέα πλημμύρα στον Κηφισό, καθώς παίζει το ρόλο του μοναδικού σχεδόν πρωτεύοντα αποδέκτη, αφού εκεί διοχετεύονται τα νερά από την Αττική Οδό, την Πάρνηθα και τον Ιλισό κ.ά.
  • Η ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, καθώς μέρος των όμβριων από τα αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής Οδού, που στοίχισαν πάνω από 100 δισ. δρχ. οδεύουν στο ρέμα της Ραφήνας, το οποίο, όμως, δεν μπορεί να τα αντέξει, αφού δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα διευθέτησης, αφού οι μελέτες που έκανε παλιότερα η ΕΥΔΑΠ σταμάτησαν!
  • Η περιοχή εκατέρωθεν της Μαραθώνιας διαδρομής και της Βάρης - Κορωπίου, καθώς τα αντιπλημμυρικά έργα γίνονται εκ των υστέρων!
  • Οι περιοχές που επηρεάζονται από τα ρέματα του Ερασίνου (Μεσόγεια) και της Εσχατιάς (Μέγαρα), αφού οι μελέτες για τη διευθέτησή τους έχουν σταματήσει από καιρό.
  • Οι περιοχές του Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού, Αγίου Δημητρίου, Δάφνης και Ηλιούπολης, εξαιτίας του ρέματος της Πικροδάφνης.
  • Οι περιοχές Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Ιωνίας, Χαλανδρίου, εξαιτίας των μπαζωμάτων στα ρέματα της περιοχής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ