Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα με την πρώτη νεροποντή

Το Τραμ δεν... επέπλευσε στις πλημμυρισμένες γραμμές

Eurokinissi

Το Τραμ δεν... επέπλευσε στις πλημμυρισμένες γραμμές
Σημαντικά προβλήματα, κυρίως στην ηλεκτροδότηση, άφησε πίσω του το πρώτο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από το απόγευμα της Τρίτης. Η πρώτη φετινή σημαντική νεροποντή στην πρωτεύουσα, ανάγκασε το τραμ να σταματήσει τα δρομολόγιά του, επηρέασε την κυκλοφορία στους δρόμους και παράλληλα, βύθισε στο σκοτάδι αρκετές συνοικίες. Παρόμοια προβλήματα παρουσιάστηκαν και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η βραδινή καταιγίδα ανάγκασε πολλούς κατοίκους των Μεγάρων, Σαλαμίνας, Ψυχικού, Αργυρούπολης, Ρέντη, Καλλιθέας, Αλίμου και Αγ. Δημητρίου να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για αρκετές ώρες καθώς τόσο οι ισχυροί άνεμοι όσο και κλαδιά δέντρων «κτύπησαν» τα καλώδια και προκάλεσαν το πρόβλημα. Τα ίδια στοιχεία του καιρού ήταν και οι υπαίτιοι για τη διακοπή ρεύματος σε πολλά οικοδομικά τετράγωνα της Θεσσαλονίκης καθώς και στη Νεάπολη, στην Πολίχνη, στη Σταυρούπολη, στο Ασβεστοχώρι, στο Φίλυρο και στην Εξοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε η Βουλή δεν έμεινε ανεπηρέαστη από τη βροχή καθώς η αίθουσα της Ολομέλειας βυθίστηκε στο σκοτάδι μέχρι να λειτουργήσει η γεννήτρια.

Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία στους δρόμους, τα προβλήματα είχαν να κάνουν με πλημμυρισμένους δρόμους και φανάρια που ήταν εκτός λειτουργίας. Το πιο σημαντικό από αυτά ήταν στην Αττική Οδό, όπου στις σιδηροδρομικές γραμμές στο ύψος της Μαγούλας, έσπασε ανάχωμα από την ορμή των νερών, με αποτέλεσμα δύο λωρίδες να τεθούν εκτός λειτουργίας στο ρεύμα προς Αθήνα. Ο «Γρηγόρης και ο Σταμάτης» δε δούλεψαν κυρίως στα νότια προάστια, ενώ η παραλιακή λεωφόρος έκλεισε προς το Μικρολίμανο, στο ύψος του Ν. Φαλήρου όπου πλημμύρισε η γέφυρα. Κομφούζιο παρατηρήθηκε και στις εξόδους των Εθνικών Οδών και δεν ήταν λίγοι που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Λ. Συγγρού στο ύψος της Καλλιρρόης, τα Ανω Λιόσια κοντά στο στρατόπεδου «Καποτά» και την Πειραιώς στη συμβολή με τη Χαμοστέρνας. Στο τελευταίο σημείο χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής προκειμένου να τους απεγκλωβίσει.

Απελπισμένοι οι κάτοικοι του Μοσχάτου δείχνουν τα βουλωμένα φρεάτια
Απελπισμένοι οι κάτοικοι του Μοσχάτου δείχνουν τα βουλωμένα φρεάτια
Οσο για το τραμ και αυτό αναγκάστηκε να σταματήσει τα δρομολόγιά του καθώς είχε τεθεί εκτός λειτουργίας μέχρι και χτες το απόγευμα το τμήμα ΣΕΦ - Γλυφάδα, ενώ για λίγες ώρες είχαν ακινητοποιηθεί οι συρμοί και στο τμήμα Σύνταγμα - Γλυφάδα, εξ αιτίας πτώσης δέντρων. Στην πρώτη γραμμή, οι πτώσεις δέντρων προκάλεσαν ζημιές στα εναέρια ηλεκτροφόρα καλώδια του τραμ και χρειάστηκαν πολλές ώρες μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Οι κλήσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα για άντληση νερών από υπόγεια ξεπέρασαν τις 100 κυρίως για τις περιοχές Φιλοθέη, Πετράλωνα, Καλαμάκι, Ασπρόπυργο, Μαγούλα, Μάνδρα και Ελευσίνα.


Ο Κηφισός «φούσκωσε» χωρίς ευτυχώς να ξεχειλίσει. Τι θα γίνει στην επόμενη μπόρα;
Ο Κηφισός «φούσκωσε» χωρίς ευτυχώς να ξεχειλίσει. Τι θα γίνει στην επόμενη μπόρα;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ