Τρίτη 19 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΑΣΣΟΝΑ - ΠΙΕΡΙΑ
Καταστροφές στις καπνοκαλλιέργειες

Την άμεση αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

Να αποζημιωθούν οι καπνοπαραγωγοί επαρχίας Ελασσόνας και νομού Γρεβενών για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειές τους από τον κηλιδωτό υιό μαρασμού, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Αγγ. Τζέκης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι «πρόσφατα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι θα δοθούν αποζημιώσεις στους αγρότες για ζημιές από περονόσπορο και κλαδόσπορο στις αμπελοκαλλιέργειες, στις ροδακινιές και στα νεκταρίνια. Ομως, εκτός από τα παραπάνω, σοβαρότατες ζημιές έχουν υποστεί οι καπνοπαραγωγοί της επαρχίας Ελασσόνας και του νομού Πιερίας από τον κηλιδωτό υιό μαρασμού που κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή τους».

Ακόμη, στο κείμενο της Ερώτησης, υπογραμμίζεται ότι «παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του υπουργείου ότι θα αποζημιωθούν και οι καπνοπαραγωγοί, μέχρι σήμερα, δεν έχει δοθεί εντολή στον ΕΛΓΑ, για τροποποίηση του κανονισμού, ώστε να γίνει αυτό πράξη. Οι αγρότες είναι αγανακτισμένοι γιατί παρότι τελείωσε η συγκομιδή του καπνού και πέρασε τόσος καιρός από τότε, δεν πήγαν οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ για να κάνουν εξατομίκευση της ζημιάς».

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό «τι μέτρα θα πάρει ώστε να άμεσα να αποζημιωθούν και οι καπνοπαραγωγοί της επαρχίας Ελασσόνας και του νομού Πιερίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ