Τρίτη 19 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Ενημερωτικά ευρω-φούμαρα...

Να ενημερώσει τους Ελληνες αγρότες, ότι ενημέρωσε το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ για την κρίση της αγοράς σιτηρών ρυζιού και άλλων αγροτικών προϊόντων έσπευσε χτες εκ Λουξεμβούργου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ε. Μπασιάκος.

Κι ενώ τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και οι Ελληνες αγρότες πληρώνουν πολύ ακριβά τα σπασμένα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, των αποφάσεων της νέας ΚΑΠ και των κανόνων του ΠΟΕ, ο Ε. Μπασιάκος, όπως και οι προκάτοχοί του, άρχισε να πουλάει ευρω-φούμαρα... Ανακοίνωσε χτες πως ζήτησε από την την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να εξαντληθεί κάθε υφιστάμενη δυνατότητα με κατάλληλα μέτρα» και «με επιλεκτικές στοχευμένες κινήσεις», όσον αφορά τα σιτηρά. Με βάση την ανακοίνωση, ζητήθηκε η λήψη ειδικών μέτρων παρέμβασης για το καλαμπόκι και εξαγωγικές επιδοτήσεις για το ρύζι. Κι αυτά ζητήθηκαν στο πλαίσιο των υφιστάμενων καταστροφικών κανονισμών της νέας ΚΑΠ, που καταρράκωσαν την παρέμβαση, καθώς και του ΠΟΕ που έσβησε τις εξαγωγικές επιδοτήσεις, με τα γνωστά αποτελέσματα. Ομως ακόμα κι αν γίνουν δεκτά αυτά τα γενικόλογα ανακοινωθέντα του Μπασιάκου προς την ΕΕ, τι θα γίνει φέτος και τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια για τους Ελληνες παραγωγούς;(!) Αφήστε που στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πουθενά η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...

Στο ίδιο Συμβούλιο συζητήθηκε και το θέμα της αναθεώρησης της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς οπωροκηπευτικών και βασικά η οργάνωση των ομάδων παραγωγών. Εδώ ο Ε. Μπασιάκος ανακοίνωσε ότι ζήτησε να διαμορφωθεί ένα απλοποιημένο σύστημα, όπως έκαναν και οι υπόλοιποι εταίροι. Ομως οι αγρότες είδαν για άλλη μια χρονιά πως ούτε οι ομάδες παραγωγών που έγιναν, ούτε οι όποιες διεπαγγελματικές, τους βοήθησαν στο να έχουν καλύτερες τιμές και βιώσιμο εισόδημα. Γιατί απλούστατα η ΕΕ τις έχει φτιάξει κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των εμποροβιομηχάνων. Αφήστε που και στον τομέα των οπωροκηπευτικών έρχονται νέα ακόμα χειρότερα μέτρα, στη γραμμή της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ