Τρίτη 19 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
Δεν υποχωρούν οι εργαζόμενοι

Συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του περιφερειακού δρόμου Βόλου, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμα στην εργασία. Χτες, για μια ακόμα φορά, προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υποχωρούν, εάν δε δικαιωθούν. Κατήγγειλαν, δε, ως βασικό υπεύθυνο για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει την κυβέρνηση της ΝΔ, που παρά τις εκ του αντιθέτου υποσχέσεις της, ότι, δηλαδή, θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα και θα ξαναπιάσουν δουλιά, όχι μόνο δεν κάνει τίποτα γι' αυτό, αντίθετα τους αφήνει στο έλεος της ασύδοτης δράσης της εργοδοσίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ κι ενώ ο μεγαλοεργολάβος Κ. Μπαλάφας άφησε εδώ και τρεις μήνες χωρίς δουλιά τους 240 εργαζόμενους και τους χρωστά μισθούς τριών μηνών, δεδουλευμένες υπερωρίες και επιδόματα αδείας, ανέθεσε και σε μια νέα κατασκευαστική εταιρία, τη «Θεσσαλική», ν' αναλάβει μέρος του έργου χωρίς να είναι υποχρεωμένη να τους προσλάβει!!!

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε χτες αντιπροσωπεία της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Ν. Γκατζή, βουλευτή του Κόμματος, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα στη Βουλή, όπου έγινε συζήτηση της Ερώτησης που κατέθεσε για το θέμα ο Ν. Γκατζής, η κυβέρνηση κάλυψε πλήρως τον Κ. Μπαλάφα, ενώ, ταυτόχρονα, αρνήθηκε την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ