Τρίτη 19 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
Ανοιχτή επίθεση στο σωματείο εργαζομένων

Την καθυπόταξη του σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο Ζεφυρίου και την ταξική του κατεύθυνση έχει βάλει στόχο ο γαλάζιος δήμαρχος Κ. Παπαχρήστος και στα πλαίσια αυτά έχει εξαπολύσει επίθεση με διάφορα επικίνδυνα παιχνίδια. Γι' αυτό, άλλωστε, το σωματείο προχωράει σήμερα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση και έχει κηρύξει ταυτόχρονα στάση εργασίας 12 με 3 το μεσημέρι, για να οργανώσουν και να αποφασίσουν την απάντησή τους.

Αποκορύφωμα της επίθεσης, στην οποία έχει προχωρήσει εδώ και πολύ καιρό ο δήμαρχος ήταν η συγκέντρωση που οργάνωσε χτες το μεσημέρι και προετοίμασε όλο το Σαββατοκύριακο, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, καλώντας τηλεφωνικά «οπαδούς» του, αλλά και εργαζόμενους της δημοτικής επιχείρησης χωρίς να τους εξηγεί τους λόγους. Στη συγκέντρωση, ο δήμαρχος προχώρησε σε επίθεση, υποστηρίζοντας ότι σωματείο και οι μόνιμοι εργαζόμενοι τον σαμποτάρουν και γι' αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος. Αποτέλεσμα, περίπου 20 «αγανακτισμένοι πολίτες» να «μπουκάρουν» κυριολεκτικά στο δημαρχείο και να απειλούν με προκλητικό τρόπο τους εργαζόμενους που βρίσκονταν μέσα.

Είχε προηγηθεί όμως η πρόκληση του δημάρχου την περασμένη Παρασκευή με την άρνησή του, χωρίς καμία δικαιολογία, να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής των εργαζομένων. Αποτέλεσμα; Το σωματείο μαζί με τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο. Εκεί όμως, όπως καταγγέλλουν, αντιμετώπισαν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του δημάρχου που τους δήλωνε ότι θα πληρώσει όποτε αυτός θέλει, αλλά και την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό με την «ενισχυμένη» αστυνομική δύναμη που κατέφτασε στο πλευρό του δημάρχου. Την ίδια στιγμή, και θυμίζοντας άλλες εποχές, έδωσε εντολή σε αντιδήμαρχο να σημειώσει τα ονόματα όλων των εργαζομένων που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας. Τελικά, κάτω από την πίεση και των εργαζομένων και των συμβούλων της αντιπολίτευσης υπέγραψε τα εντάλματα και πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ