Τρίτη 19 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Δυναμικά στην απεργία!

Εικοσιτετράωρη απεργία χτες των εργαζομένων στις Δημοτικές, Διαδημοτικές Επιχειρήσεις, Οργανισμούς και Συνδέσμους των ΟΤΑ Μαγνησίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χτεσινή 24ωρη απεργία που κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Δημοτικών και Διαδημοτικών Επιχειρήσεων, Οργανισμών και Συνδέσμων ΟΤΑ στη Μαγνησία, καθώς το ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 95%. Οι εργαζόμενοι απέργησαν διεκδικώντας την επίλυση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της χτεσινής τους κινητοποίησης πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο και πορεία στους δρόμους, η οποία κατέληξε στη νομαρχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στους Δήμους Βόλου και Νέας Ιωνίας, όσο και σε άλλους περιφερειακούς δεκάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες, ενώ στις δημοτικές επιχειρήσεις εφαρμόζονται ελαστικές μορφές απασχόλησης. Επίσης, όσοι εργαζόμενοι είναι Ατομα με Αναπηρίες υποχρεώνονται σε βαριές εργασίες, όπως στο Δήμο Αγριάς, τα ωράρια καταστρατηγούνται και οι αποδοχές είναι μικρότερες κι από τις προβλεπόμενες.

Συγκεκριμένα, συμμετέχοντας στην απεργία οι εργαζόμενοι, μεταξύ των άλλων, απαίτησαν:

  • Αμεση εξόφληση των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και σταθερή απόδοση των μισθών κάθε μήνα
  • Αμεση εφαρμογή και τήρηση των κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Εναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας για την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Γ. Παχής, δήμαρχος Σκοπέλου, και ο Β. Λινάρδος, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, ενώ στην ομιλία του ο Τ. Τριανταφυλλάκος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές και Διαδημοτικές Επιχειρήσεις, Οργανισμούς και Συνδέσμους ΟΤΑ, απηύθυνε κάλεσμα κοινής δράσης σε όλα τα συλλογικά όργανα των δήμων και κοινοτήτων για τη διεκδίκηση των παρακρατηθέντων πόρων προς τους ΟΤΑ από το κράτος, γενναίας αύξησης του ποσοστού που αναλογεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και μια σειρά άλλων αιτημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ