Σάββατο 23 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαξιώνουν την τεχνική βάση της «Ολυμπιακής»

Καταγγελίες για μεθοδεύσεις απαξίωσης της κερδοφόρας Τεχνικής Βάσης της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), αιχμές για «μίζες» με την αποστολή αεροπλάνων σε επισκευαστικά κέντρα του εξωτερικού, καθώς και αιχμές για «κυοφορούμενο μέγα σκάνδαλο» με την πώληση των αεροσκαφών «Α 300 - 600», διατυπώνουν οι τεχνικοί αεροπλάνων της εταιρίας.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της Ενωσης Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ), η σύμβαση που προωθείται για τη συντήρηση - εξυπηρέτηση των αεροσκαφών των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» με την ΟΑ, στην οποία ανήκει η Τεχνική Βάση, έχει διάρκεια μόλις ενός έτους και χαμηλότερο τίμημα κατά 10 εκατ. ευρώ, ενώ σε όλο τον κόσμο αυτές οι συμβάσεις έχουν 5ετή διάρκεια για τα παλιά αεροσκάφη και 7ετή για τα νέα αεροσκάφη.

Η προωθούμενη σύμβαση, τονίζουν οι εκπρόσωποι της Ενωσης, γίνεται ταφόπλακα στην προοπτική της Τεχνικής Βάσης, ενώ παράλληλα διευκολύνει τους στόχους των εμπλεκομένων να μπορούν να στέλνουν εργασίες συντήρησης αεροσκαφών στο εξωτερικό, με τις ανάλογες «μίζες».

Οι εργαζόμενοι στην Τεχνική Βάση της ΟΑ - αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΠΤΑΟΑ - αναμένουν το αποτέλεσμα «από το μέγα σκάνδαλο που κυοφορείται με την πώληση των αεροσκαφών Α 300 - 600» και ετοιμάζονται για άμεσες αντιδράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ