Σάββατο 23 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκα, σε σχετική Επερώτηση στη Βουλή

O ελληνικός λαός πλήρωσε πανάκριβα τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και γι' αυτό σε καμία περίπτωση αυτές δεν πρέπει να ξεπουληθούν σε ιδιώτες, τόνισε χθες ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας, σε παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για τη μεταολυμπιακή χρήση των εγκαταστάσεων.

Το μοντέλο αθλητισμού, που προωθούν τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, είναι αυτό του επαγγελματικού αθλητισμού και με βάση αυτό κατασκευάστηκαν τα τεράστια και πανάκριβα έργα, είπε ο Δ. Τσιόγκας. Κατήγγειλε δε ότι όλα αυτά τίθενται στη διάθεση των πολυεθνικών χορηγών και των εμπόρων της «ντόπας», αφού και τα δύο κόμματα δεν έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον για το μαζικό αθλητισμό.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, είπε, ήταν οι ακριβότεροι που έγιναν ποτέ και οι διάφοροι μεγαλοεργολάβοι βρήκαν την ευκαιρία να θησαυρίσουν στην κυριολεξία. Τη συντήρηση των Ολυμπιακών έργων, συνέχισε, πρέπει να την αναλάβει το κράτος και για το σκοπό αυτό απαιτείται η πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού. Τα έργα πρέπει να δοθούν για χρήση σε όλο το λαό, προκειμένου να αναπτυχθεί ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός.

Ο Δ. Τσιόγκας τόνισε χαρακτηριστικά ότι ούτε κατά διάνοια πρέπει τα Ολυμπιακά έργα να παραχωρηθούν σε ιδιώτες, αφού γι' αυτούς το μοναδικό κριτήριο είναι η αξιοποίησή τους για την αύξηση των κερδών τους. Καταλήγοντας, είπε ότι μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί και στη φύλαξη των κινητών πραγμάτων που χρησιμοποιήθηκαν στην Ολυμπιάδα, αφού πρόσφατα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πλιάτσικο στις εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά της, η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Φ. Πάλλη - Πετραλιά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραχώρησης των Ολυμπιακών έργων σε ιδιώτες, αφού είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει τα έργα σε συνεργασία «με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους αθλητικούς φορείς και την ιδιωτική πρωτοβουλία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ