Παρασκευή 5 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προς αλλαγή του διοικητικού χάρτη

Σε αλλαγή του διοικητικού χάρτη της χώρας ώστε αυτός να υπηρετεί τόσο τις κατευθύνσεις της ΕΕ (σ. σ. χαράζει πολιτική με βάση τις περιφέρειες και όχι τις χώρες ως σύνολο), αλλά ταυτόχρονα να εξυπηρετεί και τους ειδικούς εκλογικούς στόχους των πολιτικών δυνάμεων που έχουν αναλάβει καθήκοντα διαχειριστών σε τοπικό - κρατικό επίπεδο, προσανατολίζεται πλέον ανοιχτά η κυβέρνηση. Την επιβεβαίωση του σχετικού σεναρίου έδωσε χτες ο ίδιος ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γ. Πασχαλίδης, με σχετική αναφορά που έκανε στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ. Οπως είπε, τον Ιούνη θα ξεκινήσει διάλογος για τη νέα διοικητική διάταξη της χώρας. Στα πλαίσια αυτού του διαλόγου, είπε, πρέπει να εξεταστεί η μείωση των Νομαρχιών, η κατάργηση των Περιφερειών ως κυβερνητικών οντοτήτων και η θεσμοθέτηση του Γ` βαθμού Αυτοδιοίκησης. Οπως και να 'χει, η νέα διοικητική δομή θα πρέπει να υπηρετεί την «κοινωνική σύγκλιση», δηλαδή το στόχο του ΠΑΣΟΚ στη μετα-ΟΝΕ εποχή.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι δήμοι - είπε - πρέπει να λειτουργήσουν με όρους οικονομικής σύγκλισης και γι' αυτό να τους επιβληθούν μετρήσιμοι στόχοι και δείκτες αποδοτικότητας.

Από την πλευρά του, ο Π. Κουκουλόπουλος χαρακτήρισε πολυτέλεια την ύπαρξη τριών βαθμών Αυτοδιοίκησης και θεώρησε προτιμότερο να διευρυνθεί ο 2ος βαθμός στα σημερινά όρια των Περιφερειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ