Παρασκευή 5 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξευτελιστικοί έλεγχοι από την Ασφάλεια

Πυκνώνουν τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας ενάντια σε νέους ανθρώπους στην Κω. Την τακτική τρομοκράτησης, καταγγέλλει η ΝΕ Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας εναντίον φυσικών προσώπων, στο όνομα, πάντα, της καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Ετσι, σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις - «σκούπα» εναντίον των ξένων εργατών στη χώρα μας, τα μπλόκα στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων και τις προσαγωγές στα αστυνομικά τμήματα όλων όσοι έχουν «κάτι το ύποπτο», σύμφωνα με την προσωπική άποψη του κάθε αστυνομικού οργάνου, τα κρούσματα της αυθαιρεσίας παίρνουν ολοένα και μεγαλύτερη διάσταση.

Χαρακτηριστικά είναι τα περιστατικά που έχουν συμβεί απανωτά το τελευταίο διάστημα στο νησί της Κω, όπου άνδρες της Ασφάλειας, με πρόσχημα τη δίωξη των ναρκωτικών, επιδίδονται σε έναν άνευ προηγουμένου εξευτελισμό της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων.

Συγκεκριμένο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας καταγγέλθηκε στο «Ρ» από τον 20χρονο Γιώργο Καρανάσιο, ο οποίος συνελήφθη στο λιμάνι της Κω και οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο του νησιού, όπου, εκτός από την αναγνώριση στοιχείων και τον έλεγχο των προσωπικών του ειδών, τον έγδυσαν κυριολεκτικά. Οπως είπε στο «Ρ» ο Γ. Καρανάσιος, το περασμένο Σάββατο, τον συνέλαβαν άνδρες της Ασφάλειας περίπου στις 3 τα ξημερώματα, αμέσως μετά την αποβίβασή του από το πλοίο στο λιμάνι του νησιού. Η απάντηση που πήρε, όταν ρώτησε τι είδους έλεγχος ήταν αυτός που έπρεπε να κρατηθεί και να οδηγηθεί στα γραφεία του Λιμεναρχείου, ήταν ότι «ψάχνουν για ναρκωτικά». Ο 20χρονος κλειδώθηκε σε μια αίθουσα, όπου τον υποχρέωσαν να αδειάσει τα πράγματά του στο πάτωμα. Αφού, λοιπόν, δε βρήκαν κάτι το παράνομο, προφανώς για να «σπάσουν πλάκα», υποχρέωσαν το παιδί ...να γδυθεί. Βέβαια, έπειτα κι από αυτόν τον εξευτελισμό της ανθρώπινης προσωπικότητας, οι ασφαλίτες ήταν καθόλα ευγενικοί και «ευχαρίστησαν» το νέο που τους βοήθησε στην έρευνά τους.

Η ΝΕ του ΚΚΕ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της Ασφάλειας Κω, που, στα πλαίσια της δήθεν δίωξης ναρκωτικών, επιδίδονται σε έναν άνευ προηγουμένου εξευτελισμό της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων. Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Βδομάδα, με την άφιξη των καραβιών και σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές, συλλαμβάνουν και υποβάλλουν σε εξευτελιστικούς ελέγχους νεολαίους. Τους γδύνουν εντελώς, χωρίς να δίνουν καμία εξήγηση για τις ενέργειές τους.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «αυτό όμως που μας ανησυχεί ιδιαίτερα, είναι το γεγονός πως με αυτόν τον τρόπο και αυτήν τη δικαιολογία, συνέλαβαν και έλεγξαν τρεις συντρόφους μας της ΚΝΕ. Αυτοί οι σύντροφοι είναι γνωστοί στο νησί και, πολύ περισσότερο, στην Ασφάλεια, ότι όχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με τα ναρκωτικά, αλλά, αντίθετα, μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ παλεύουν ενάντια στα ναρκωτικά, σκληρά ή μαλακά, και προτείνουν στη νεολαία την αγωνιστική αντιμετώπιση της ζωής και των προβλημάτων. Αυτοί οι ίδιοι νεολαίοι, οι νεολαίοι της ΚΝΕ, παλεύουν και ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην περιοχή μας. Είναι μπροστάρηδες στον αγώνα της νεολαίας και του λαού μας, για μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της μόρφωσης και της δουλιάς. Για μια κοινωνία, που δεν έχει ανάγκη τα ναρκωτικά».

Η ανακοίνωση καταλήγει, υπογραμμίζοντας ότι «οι ενέργειες αυτές της Ασφάλειας πιστεύουμε ότι στοχεύουν στην τρομοκράτηση της νεολαίας και ειδικά της αγωνιζόμενης. Την καταγγέλλουμε στο λαό της περιοχής μας και υποσχόμαστε ότι με μεγαλύτερο πείσμα και ορμή οι δυνάμεις του κόμματός μας και της ΚΝΕ θα μπουν μπροστά στον αγώνα των εργαζομένων στη μετά ΟΝΕ εποχή, για την οικοδόμηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ