Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
«ΤΡΙΚΟΛΑΝ» - ΝΑΟΥΣΑ
Τετράωρη αύριο σε όλη την «Κλωνατέξ»

Με τετράωρη στάση εργασίας αύριο Παρασκευή σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου «Κλωνατέξ» στη Νάουσα, οι εργαζόμενοι της πόλης δίνουν συνέχεια στον αγώνα τους για επαναλειτουργία της «Τρικολάν» και διατήρηση των θέσεων εργασίας, παράλληλα με την κατάληψη του εργοστασίου που συνεχίζεται για τέταρτη βδομάδα. Η απεργιακή κινητοποίηση αποφασίστηκε σε κοινή συνεδρίαση που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα στη Νάουσα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων των εργαζομένων στην «Τρικολάν» και στα «Κλωστήρια Ναούσης».

Τη συνεδρίαση απασχόλησε και η κατάσταση που επικρατεί στα κλωστήρια Α', Β' και Γ', καθώς το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η «κρίση» μετατοπίζεται σταδιακά στα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου, βάζοντας σε κίνδυνο εκατοντάδες ακόμα θέσεις εργασίας μετά τις 98 της «Τρικολάν». Συγκεκριμένα, στα «Κλωστήρια Α'» για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε σταματήσει η τροφοδοσία με συνθετικές πρώτες ύλες για την παραγωγή νήματος, χωρίς να υπάρχει σαφής προσδιορισμός από την εργοδοσία για το εάν και πότε θα ξαναξεκινήσει. Σε όλα τα εργοστάσια των κλωστηρίων, οι προτάσεις για «εθελούσια» έξοδο πολλαπλασιάζονται, παράλληλα με τις φήμες που θέλουν το Λαναρά να ζητάει τρόπο να καταφύγει σε μαζικές απολύσεις και οριστικό λουκέτο σε ένα ή σε όλα τα κλωστήρια του ομίλου στη Νάουσα.

Η μεταφορά συνθετικών πρώτων υλών από άλλα εργοστάσια του ομίλου στη Νάουσα ξεκίνησε μόλις μετά την ανακοίνωση της απεργιακής κινητοποίησης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμιά εγγύηση από την πλευρά της εργοδοσίας ότι η τροφοδοσία των «Κλωστηρίων Ναούσης» θα ομαλοποιηθεί άμεσα.

Στα πλαίσια αυτά, η έκφραση αλληλεγγύης και ο συντονισμός του αγώνα ανάμεσα στους εργαζόμενους του ομίλου που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, με πρώτους τους εργαζόμενους της «Τρικολάν», αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Τη συμπαράστασή του στην πολυήμερη κινητοποίηση των εργατών και των εργατριών της «Τρικολάν» εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Νομού Πέλλας του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής του ΑΠΘ, ύστερα από πρωτοβουλία των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας. Ιδιαίτερη σημασία ωστόσο είχε το κείμενο αλληλεγγύης που έφτασε στο κατειλημμένο εργοστάσιο της «Τρικολάν» από απολυμένες εργάτριες της «Σίσσερ Πάλκο», με το οποίο εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στις συναδέλφισσές τους στη Νάουσα και τις καλούν να συνεχίσουν τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ