Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης

Συναγερμό έχουν σημάνει οι οικοδόμοι όλης της χώρας για την πανελλαδική 24ωρη απεργία του κλάδου στις 10 Νοέμβρη που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία τους. Με καθημερινές εξορμήσεις στα εργοτάξια και στα γιαπιά, καλούν κάθε οικοδόμο να συμμετάσχει μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία αλλά και στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται την ίδια μέρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις, με κεντρική στην Αθήνα στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Η μάχη για την προετοιμασία και η οργάνωση της απεργίας και των συγκεντρώσεων προχωράει με εντατικούς ρυθμούς από τα πρωτοβάθμια σωματεία με στόχο να τη μετατρέψουν σε εφαλτήριο νέων πιο δυναμικών αγώνων ενάντια στην αντεργατική επίθεση που δέχονται στο σύνολο των δικαιωμάτων τους.

Με την προκήρυξη της Ομοσπονδίας για μπούσουλα καλούν τους οικοδόμους με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και στις συγκεντρώσεις να δώσουν απάντηση, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον αγώνα τους ενάντια: Στην ανεργία που φουντώνει και εκατοντάδες οικοδόμοι μπαίνουν στη λίστα των 500 χιλιάδων ανέργων. Στην ακρίβεια που οργιάζει και μαζί με την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας κατατρώγουν το πενιχρό εισόδημα και χιλιάδες εργατικές οικογένειες σπρώχνονται στη μιζέρια, στη φτώχεια και καταχρεώνονται στις τράπεζες με δραματικές συνέπειες. Στην εντατικοποίηση της δουλιάς, στην κατάργηση εργασιακών ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για τους οικοδόμους που σκοτώνονται και κινδυνεύει η ζωή τους.

Προβάλλουν και παλεύουν το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία και απαντάει στις σύγχρονες και αυξημένες ανάγκες όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Και αυτό μετατρέπει την απεργία των οικοδόμων σε υπόθεση όλων των κλάδων των εργαζομένων αλλά και των λαϊκών στρωμάτων. Γίνεται βήμα για να δοθεί κοινή απάντηση στην επίθεση που δέχονται από τις πολιτικές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Με αυτό το βηματισμό αποφάσισαν την περασμένη Κυριακή οι οικοδόμοι της Αθήνας στη γενική του συνέλευση να προχωρήσουν και μέσα από τα παραρτήματα, στις εργατογειτονιές και τους τόπους δουλιάς συγκροτούν επιτροπές στήριξης της απεργίας με τη συμμετοχή συλλόγων (γυναικών, μαθητών, γονέων, εξωραϊστικών) και άλλων εργατικών σωματείων.

Και σ' αυτά τα πλαίσια ήδη έχουν παρθεί οι πρώτες αποφάσεις κήρυξης απεργίας εκείνη την ημέρα από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (Μηχανικοί, Γεωλόγοι, Τεχνικοί, Σχεδιαστές) και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Ταυτόχρονα αποφάσεις και καλέσματα για στήριξη και συμμετοχή στην απεργία έχουν πάρει το Συντονιστικό Σωματείων Ξενοδοχείων Αττικής, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ΟΓΕ και Συντονιστικό Σχολείων Νυχτερινών Μαθητών, ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών και Συντηρητών Ανελκυστήρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ