Σάββατο 30 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Αντισταθείτε στο δασοκτόνο νόμο

Την κατηγορηματική αντίθεση των κομμουνιστών στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ για το ξεπούλημα της δημόσιας δασικής περιουσίας εκφράζει το Αγροτικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή εγκύκλιο για την υλοποίηση των δασοκτόνων νόμων του ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωσή του τονίζεται:

«Δε χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αποδειχθεί η υποκρισία της κυβέρνησης της ΝΔ και η απόλυτη ταύτισή της με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οντας στην αντιπολίτευση η ΝΔ καταψήφισε ως δασοκτόνο το σχετικό νόμο του ΠΑΣΟΚ. Τώρα που έγινε κυβέρνηση με σχετική εγκύκλιο επισπεύδει την εφαρμογή του. Με την εγκύκλιο αυτή επιτυγχάνεται το ξεπούλημα της δημόσιας δασικής περιουσίας, αποχαρακτηρίζονται εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων, ανατρέπονται χιλιάδες διοικητικές πράξεις των δασαρχείων και ρίχνονται στο καλάθι των αχρήστων οι δασικοί χάρτες που έγιναν στα πλαίσια του εθνικού κτηματολογίου.

Το ΚΚΕ διαφωνεί ριζικά με την εφαρμογή του δασοκτόνου και αντισυνταγματικού νόμου του ΠΑΣΟΚ. Καλεί τους επιστημονικούς δασικούς φορείς, τις περιβαλλοντολογικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις να συντονίσουν τη δράση τους με την πάλη του ελληνικού λαού για να ανατρέψουν αυτό το νόμο και την αντιδραστική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που αποδεκατίζει τα δάση και καταστρέφει το περιβάλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ