Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Στην τελική ευθεία

Ευρύτερη λαϊκή στήριξη βρίσκει η κινητοποίηση του κλάδου στις 10 Νοέμβρη

Αποφασιστικά και μαχητικά προχωρούν οι οικοδόμοι όλης της χώρας στην προετοιμασία και οργάνωση της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας στις 10 Νοέμβρη, που κήρυξε η Ομοσπονδία τους και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, με κεντρική στην Αθήνα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 10 το πρωί.

Με καθημερινές εξορμήσεις, συγκεντρώσεις και συνελεύσεις που κάνουν τα τοπικά Συνδικάτα στα γιαπιά και τα εργοτάξια όλης της χώρας απλώνεται οικοδόμο τον οικοδόμο το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής. Ταυτόχρονα, η απεργία των οικοδόμων συσπειρώνει και ευρύτερες δυνάμεις, καθώς τα αιτήματα που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία απαντούν στις σύγχρονες και αυξημένες ανάγκες όλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ετσι, η απεργία έχει γίνει υπόθεση και άλλων κλάδων εργαζομένων που έχουν αποφασίσει απεργία εκείνη την ημέρα όπως το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (Μηχανικοί, Γεωλόγοι, Τεχνικοί, Σχεδιαστές), η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Παράλληλα, πολλοί μαζικοί φορείς σύλλογοι γυναικών, μαθητών, γονέων, επαγγελματοβιοτεχνών κ.ά., έχουν πάρει αποφάσεις στήριξης της απεργίας των οικοδόμων όπως: Το Συντονιστικό Σωματείων Ξενοδοχείων Αττικής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Συντονιστικό Σχολείων Νυχτερινών Μαθητών, τοπικοί σύλλογοι γυναικών μέλη της ΟΓΕ, ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), αλλά και η Συντονιστική Επιτροπή Μεταναστευτικών Συλλόγων, Κοινοτήτων και Ενώσεων Ελλάδας και η Αλβανική Κοινότητα Αθήνας.

Στην Κρήτη

Κάλεσμα προς τα σωματεία, τους συνδικαλιστές και τους οικοδόμους της Κρήτης, για να δώσουν με όλες τους τις δυνάμεις τη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης Πανελλαδικής Πανοικοδομικής απεργίας που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, απηύθυνε ο Αντώνης Ουρανός, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων νομού Ρεθύμνου, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε σαν συνέχεια της Παγκρήτιας Σύσκεψης των οικοδομικών σωματείων, που ομόφωνα αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία και την πραγματοποίηση απεργιακών συγκεντρώσεων σε όλους του νομούς.

Η απεργία θέλουμε να ανοίξει το δρόμο για παραπέρα δυνάμωμα της ταξικής πάλης, για οργάνωση της αντίστασης απέναντι στην εφαρμοζόμενη πολιτική που μόνο προβλήματα δημιουργεί στην εργατική τάξη, τόνισε ο Αντώνης Ουρανός και πρόσθεσε: «Το διεκδικητικό πλαίσιο που βάζουμε αποτελεί ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλη την εργατική τάξη. Δείχνει με τα αιτήματά του ότι κάτω από αυτό μπορούν να συσπειρωθούν κλάδοι εργαζομένων, να γίνει συντονισμός δράσης όλης της εργατικής τάξης, γιατί έχει αιτήματα που αφορούν το μεροκάματο, τη σύνταξη, αιτήματα που αφορούν ζητήματα Υγείας, Παιδείας, αιτήματα λαϊκής στέγης κ.ά.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ