Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ
Στη Βουλή το νομοσχέδιο

Στη Βουλή κατατέθηκε χτες το νομοσχέδιο για τη λειτουργία της Πολυκλινικής στο Ολυμπιακό Χωριό, που θα αποτελέσει τον πιλότο για την ευρύτερη λειτουργία με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια των δημόσιων μονάδων υγείας.

Τα άρθρα 1-17 αναφέρονται στη σύσταση της Ανώνυμης Εταιρίας (ΑΕΜΥ ΑΕ). Στους σκοπούς της ΑΕΜΥ ΑΕ περιλαμβάνονται η πιλοτική ανάπτυξη της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, η παροχή υπηρεσιών αντιντόπινγκ και η κατάρτιση προγραμμάτων υποστήριξης αθλητών, η ανάπτυξη νέων μορφών φροντίδας υγείας κλπ.

Το μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΜΥ ΑΕ ορίζεται στο ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ σε χρήμα και σε είδος. Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει το δικαίωμα μεταβίβασης μετοχών μόνο σε φορείς κι επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα και ιδίως σε οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, και σε κάθε περίπτωση σε ποσοστό μέχρι 49%.

Τα άρθρα 18-31 αναφέρονται στον Συνήγορο Υγείας του Πολίτη.

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή δεν περιλαμβάνονται δυο άρθρα για τα προνόμια και τις απαλλαγές, που σκοπό είχαν τη μείωση λειτουργικών εξόδων της ΑΕΜΥ ΑΕ, τα οποία υπήρχαν στο σχέδιο νόμου, που είχε δημοσιοποιήσει ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης στις 19.10.2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ