Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΜΦΙΣΣΑ
Συμπαράσταση στους διωκόμενους συνδικαλιστές

«Κάτω τα χέρια από τα σωματεία», «Οχι στις διώξεις συνδικαλιστών», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Θα διατρανώσουν την Παρασκευή 5 Νοέμβρη στις 10 το πρωί, σε συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, οι εργαζόμενοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης του νομού να συμπαρασταθούν στους έξι συναδέλφους τους, συνδικαλιστές του σωματείου στην επιχείρηση ιχθυοκαλλιεργειών «ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ», που διώκονται και απειλούνται με απόλυση, επειδή διεκδίκησαν αγωνιστικά το δίκιο τους.

Λίγο αργότερα, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το Πρωτοδικείο της Αμφισσας. Εκεί θα συζητηθεί ξανά (σε β΄ βαθμό), η έφεση που έχει ασκηθεί από την πλευρά των διωκόμενων συνδικαλιστών, κατά της πρωτοφανούς απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής του άρθρου 15 του Ν. 1264/82. Με την απόφαση αυτή, με τις ψήφους της Πρωτοδίκου Βασιλειάδου και του εκπροσώπου του Επιμελητηρίου, έκριναν παράνομες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων (επίσχεση εργασίας για διεκδίκηση δεδουλευμένων και χωρίς να υπάρχει δικαστική απόφαση!) και προχώρησαν στην άρση της συνδικαλιστικής ιδιότητας των έξι (από τα εφτά) μελών του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και πρόεδρος του ΕΚ Φωκίδας, αφού κατάγγειλε τη διαδικασία αποχώρησε. Με κοινή ανακοίνωσή τους τα Εργατικά Κέντρα Φωκίδας και Ναυπακτίας - Δωρίδας υπογραμμίζουν πως «το πρωτοφανές αυτό γεγονός της απόλυσης της διοίκησης ενός σωματείου, επειδή διεκδικούσε αγωνιστικά τα δεδουλευμένα από τον εργοδότη, δεν μπορεί ν' αφήσει κανέναν αδιάφορο». Ενώ καταγγέλλεται πως η απόφαση πάρθηκε με «άνωθεν εντολές». Και είναι, επίσης, σίγουρο ότι βρισκόμαστε, πλέον σε μια περίοδο όπου η επίθεση στα δικαιώματά μας στις συνδικαλιστικές και λαϊκές ελευθερίες από κυβέρνηση και κεφάλαιο, θα είναι πολύ πιο έντονη. Και η ανακοίνωση προειδοποιεί πως στόχος τέτοιων αποφάσεων είναι η τρομοκράτηση και η υποταγή όσων εργαζομένων και συνδικαλιστών αντιστέκονται. Γι' αυτό, χρειάζεται η συσπείρωση και ο συντονισμός της πάλης των εργαζομένων, ενάντια στις αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ