Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΔΑΡΙΓΚ»
Πενήντα μέρες επίσχεση

Διανύοντας, σήμερα, την 50ή μέρα της επίσχεσης εργασίας και παραμένοντας απλήρωτοι για δύο μήνες, περίπου, οι 180 εργαζόμενοι στη συρματουργία «ΔΑΡΙΓΚ» της Χαλκίδας αισθάνονται όλο και περισσότερο τη θηλιά της ανεργίας να τους περισφίγγει. Κι αυτό καθώς η εργοδοσία του ομίλου Κουταλίδη έχει εγκαταλείψει το εργοστάσιο και τους εργαζόμενους στη «μοίρα» τους. Ταυτόχρονα, μεθοδεύει το κλείσιμο του εργοστασίου και τη μετατροπή του οικοπέδου, 55 στρεμμάτων, σε εμπορικό κέντρο και χώρο για άλλες δραστηριότητες του είδους. Η όλη διαδικασία κινήθηκε με τις «πλάτες» της προηγούμενης κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ, και συνεχίζεται σήμερα, με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Αλλωστε, η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε το «ενδιαφέρον» της για τους εργαζόμενους και αυτό που η ίδια ονομάζει «κοινωνική πολιτική», καθώς και τη διασφάλιση των 180 θέσεων εργασίας. Πρόσφατα, ο Γερ. Γιακουμάτος, υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, απαντώντας σε Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή (για να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους της «ΔΑΡΙΓΚ» και για στήριξη της εγχώριας παραγωγής κι όχι της εργοδοσίας), ενώ μίλησε «επί παντός του επιστητού», απέφυγε να πει τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο πρόβλημα...

Στη γενική και αόριστη απάντηση του υφυπουργού ότι «θα ληφθούν όλα τα μέτρα», ανταπάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας, ο οποίος σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα έχουμε αλλεπάλληλα κρούσματα με χιλιάδες εργαζόμενους ν' απολύονται. Επίσης, βιομηχάνους οι οποίοι απειλούν να βάλουν λουκέτο στα εργοστάσια αλλά η κυβέρνηση αδιαφορεί. Και όχι μόνο, αλλά στηρίζει αυτή την ασυδοσία με την πολιτική που εφαρμόζει.

Ο Νομός Εύβοιας, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, δοκιμάστηκε τα προηγούμενα χρόνια με το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων και χιλιάδες απολύσεων από τις πολιτικές που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ομως, την ίδια πολιτική συνεχίζετε και σεις. Σήμερα και η Χαλκίδα και όλος ο νομός δεν αντέχει άλλη ανεργία, δεν αντέχει άλλους άνεργους, επισήμανε, καλώντας να παρθούν μέτρα και να ασκηθεί πίεση στο βιομήχανο για την πληρωμή των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ, κατέληξε ο κομμουνιστής βουλευτής, στηρίζει στην πράξη τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αντίθετα, εσείς, η ΝΔ, δεν το κάνετε και οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ